(Emerce TV): ‘Ga voor SAAS oplossing in e-commerce’

De e-commerce patiënt is ziek. Bedrijven die online aan consumenten willen verdienen hebben de neiging om alles zelf te doen, terwijl de meeste allemaal hetzelfde e-commerce platform bouwen. Het resultaat is dat naar schatting negentig procent van de Nederlandse webwinkel nauwelijks rendabel is te krijgen. Zegt NextChapter eCommerce CEO Michiel Bestebroer in de Videocollectie E-Commerce die zo dadelijk live gaat.
Alleen al in de fashionbranche spenderen merken, retailers en retailers naar schatting 500 miljoen euro aan hun eigen, vrijwel identieke e-commerce platformen. Aanvullend zijn er nog kosten voor online marketing en de retouren. Bestebroer: “Bedrijven betalen doorgaans veel leergeld.”
Bestebroer en zijn collega’s liepen zelf tegen dergelijke problemen aan, en besloten tot de oprichting van The Future of E-commerce, een next level e-commerce SaaS platform voor multichannel verkopen. Zodat bedrijven kunnen groeien zonder technische beperkingen.
The Future of E-commerce is een samenwerking tussen Nextchapter, Supplime.eu en D2C Company. ‘Gezamenlijk bieden wij je de voordelen van een bewezen e-commerce platform, eersteklas logistiek & fulfilment en gespecialiseerde influencer en marketplace marketing als één geïntegreerde dienst.,’ zo luidt de belofte.
De dienstverlening omvat A tot Z e-commerce proces met gespecialiseerde online marketing, direct beschikbare software (PIM, OMS, storefronts) en geïntegreerde logistiek. Online verkoop, afhandeling en marketing wordt geserveerd als één geïntegreerde dienst.
“Wat je aan de achterkant hebt zitten is minder belangrijk dan wat er aan de voorkant zit. Daar moet je uniek zijn,” zegt Bestebroer.
E-commerce is uitdagend geworden, vult Rob van Gent aan van D2C aan. “Tegenwoordig moet je honderden kanalen aansturen, denk aan marktplaatsen en influencers. Het is logisch om een groot aantal processen uit te besteden.”
De SAAS oplossing is niet alleen interessant voor kleine partijen. Grotere merken kunnen hun bestaande internationale verkoop fors stroomlijnen met de laatste technische mogelijkheden; kleinere merken kunnen direct instappen in een eigentijds ontzorgend totaalsysteem voor cross-border e-commerce.
Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen zijn onder meer B2B verkopers die de consumentenmarkt willen betreden en webshops die in hun groei vastlopen.
Bart de Rijke van Supplime wijst erop dat er een moment komt in de levenscyclus van een webshop waarbij je grote beslissingen moet nemen. “Meestal gaat het daarbij om forse investeringen met de nodige risico’s.”
De SAAS formule is niet een kwestie van een abonnementje nemen, zoals bij Netflix. Er moet het nodige worden geïntegreerd en aangepast.
Binnen TFC werkt men tevens aan verticale (gespecialiseerde) marktplaatsen waarin merken hun producten beter kunnen verkopen dan via de algemene horizontale marktplaatsen. De gewone ‘webshop’ voor merken zal vooral draaien om merkbeleving en first party data wordt dé belangrijkste driver van marketing.
De video Hoe je met EaaS kunt besparen op je operationele kosten in e-commerce is na registratie gratis te bekijken.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond