Deel dit artikel
-

Videoland verlaagt abonnementsprijs

De online videotheek van RTL, Videoland, verlaagt zijn abonnementsprijs met een euro tot negen euro. De verhuurder brengt daarnaast zeven nieuwe Nederlandse producties live, waaronder het nieuwe seizoen van Zwarte Tulp.

Zojuist maakte RTL Nederland de prijsverlaging van 9,95 naar 8,99 euro per maand bekend. Het prijspeil komt hiermee in de buurt van dat van concurrent Netflix, dat naast een abonnement van negen euro ook een instapcontract heeft van acht euro.

Behalve speelfilms heeft Videoland ook tv-series in portefeuille. Abonnees kunnen die op meerdere apparaten bekijken, zo lang die maar met internet zijn verbonden.

De verhuurder wil zich van de concurrentie onderscheiden met exclusieve en eigen producties. Zwarte Tulp is er daar een van. Dit jaar komen ook de series ‘Weemoedt’ en ‘Nieuwe Tijden’, én ‘Nieuwe Buren seizoen 2’ online. In een persbericht zegt RTL: “Daarnaast wordt gewerkt aan drie nieuwe producties, zowel vervolgseizoenen van hitseries als nieuwe titels, waarover Videoland in een later stadium naar buiten treedt. In 2017 volgen meer nieuwe producties.”

Eind dit jaar brengt ook KPN een eigen serie uit, ‘Brussel’ geheten. Dat is geschreven door Leon de Winter.

Ter vergelijking: Netflix gaf afgelopen twee jaar 111 eigen producties (Originals) uit. De investeringen daarin worden gefinancierd uit prijsverhogingen.

Foto: choking sun (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond