Deel dit artikel
-

Netflix produceert 111 Originals (+185%)

In twee jaar tijd van twintig naar bijna 120 eigen producties van series en films; Netflix investeert zichtbaar zeer diep in eigen content. Dit jaar alleen brengt het zeshonderd uur unieke kopij op de markt.

Een analyse van Cordcutting.com laat zien dat Netflix nu 111 eigen producties in de schappen heeft staan. Dat is gemiddeld 185 procent meer per jaar bijna het zesvoudige in vergelijking tot twee jaar geleden. Vrijwel al die unieke content is internationaal beschikbaar.

Dit jaar brengt Netflix 31 eigen producties uit. Dat is het dubbele van 2015. Aankondigingen van acht series zijn te zien in dit overzichtje:

https://www.youtube.com/watch?v=-7jlgKGDA2c

Netflix heeft ook zijn eerste Spaanse serie besteld. Voor de regie is Carlos Sedes aangetrokken, volgens The Hollywood Reporter.

De investeringen in Netflix Originals (lijst) dienen minstens twee doelen. Allereerst geeft het Netflix een inhoudelijk onderscheid ten opzichte van concurrerende streamingsites en tv-zenders. Het hoeft de analyseresultaten van deze producties ook niet met derden te delen. Daarnaast heeft het bedrijf volledige controle over de distributiestrategie. Netflix is voorstander van het mondiaal gelijktijdig uitbrengen van titels, zoals recent House of Cards nog liet zien, en geen gefaseerde uitrol van land tot land.

Deel dit bericht

1 Reacties

KoalaBear

Heel goed. Ben nog steeds erg blij met Netflix. Kids ook. Wij kijken voornamelijk ‘oude’ series die we nog niet gezien hebben. En er is voorlopig ook nog genoeg te zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond