Deel dit artikel
-

Videorecruitment en gamification groeien bij werving

Nederlandse wervingsprofessionals hebben weinig vertrouwen in UWV en de site werk.nl, blijkt uit de zevende editie van het onderzoek De Stand van Werven 2021. Men gebruikt liever LinkedIn.

Opvallend is het continu groeiend belang van sociale media bij de werving van kandidaten. En dan met name van LinkedIn, zowel in de betaalde als in de onbetaalde versie.

Al erkennen de ondervraagde recruiters en wervingsprofessionals ook dat de meeste van de sociale media nog niet erg effectief zijn in het aantrekken van (kwalitatief goede) kandidaten. Als er gevraagd wordt naar welke middelen de meeste zogeheten ‘outperformers’ opleveren, dan zijn veel professionals meer te spreken over relatief nieuwe wervingskanalen als video, gamification en recruitment marketing automation

Niet-betaalde sociale media scoren daarentegen juist in de onderste regionen, zowel qua percentage van het aantal aannames dat eraan te danken is, als qua aantal outperformers.

In deze onderste regionen is ook UWV te vinden, samen met werk.nl, de site die toch ooit als doel had een centraal scharnierpunt op de arbeidsmarkt te worden. Nog niet een op de 10 wervingsprofessionals noemt UWV of werk.nl als belangrijk voor de eigen wervingsstrategie. En van degenen die dat wel doen zijn niet tevreden. Wel is te zien dat het aantal ondervraagden dat zegt werk.nl of UWV te gebruiken als wervingskanaal (iets) toeneemt: van 6 en 7 procent in 2018 en 2019 naar zo’n 9 procent nu.

Voor het onderzoek zijn tussen februari 2021 en mei 2021 ruim 240 wervingsprofessionals (online) ondervraagd, van wie meer dan 75 procent werkt in organisaties met meer dan 50 medewerkers. Het onderzoek is in opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie uitgevoerd door Intelligence Group.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Frans Selhorst

De mening over het UWV verbaast mij niets! Ik ben in 2015-2016 zelf 16 maanden werkloos geweest t.g.v. een faillissement. Ik heb in die tijd van het UWV niet één (relevante) vacature aangeboden gekregen. Ik heb toentertijd gelukkig (na 100+ sollicitaties en met hulp vanuit mijn netwerk) zelf een passende en leuke baan gevonden. Nee, als (55+) werkloze moet je het niet hebben van het UWV hoor!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond