Deel dit artikel
-

Vijf miljoen groeigeld voor Amsterdams BoosterMedia

De specialist in mobiele HTML5-games BoosterMedia trekt vijf miljoen dollar aan om zijn internationale expansie uit te voeren.

Het mobiele e-commercebedrijf Neo Mobile uit Italië treedt met deze investering toe als nieuwe aandeelhouder. Truffle Capital uit Frankrijk en Solid Ventures uit Nederland, die in februari 2012 1,75 miljoen investeerden, doen ook mee in deze ronde. Het is niet bekend wie tegen welke waardering welk belang verwerft.

BoosterMedia kan zijn plannen voor lokale kantoren in Singapore en Sao Paolo nu concreet gaan maken. Dat gebeurt naar verwachting voor het einde van het jaar. Het Amsterdamse bedrijf heeft al een kantoor in Tokyo.

De onderneming wil ook meer eigen personeel gaan aantrekken om mobiele HTML5-games te ontwikkelen. Dat is een van de twee activiteiten van het bedrijf. De andere pijler is HTML5-games voor derden distribueren via portals van derden.

Vanuit de nieuwe kantoren zal worden gezocht naar lokale ontwikkelaars die hun intellectueel eigendom willen verhuren aan de Nederlanders.

Het vier jaar oude BoosterMedia positioneert zich als HTML5-specialist op de spellenmarkt, omdat dat een opkomend segment is. De meeste mobiele spellen worden geschreven voor Android en/of iOS. De nieuwste webbrowsers, met HTML5-ondersteuning, zijn echter dermate krachtig dat ze net zo goed de drager van spellen kunnen zijn. Voor ontwikkelaars betekent dit dat ze zich op nog maar één platform hoeven te richten (de browser) om een enorm potentieel bereik te realiseren.

Geld wordt ook verdiend aan adverteerders die in spellen of spelportalen commerciële boodschappen kunnen vertonen. Dat varieert van banners en prerolls tot videocommercials en advertorials.

De nieuwe aandeelhouder Neo Mobile heeft in de afgelopen jaren een pallet samengesteld waarmee het de verschillende onderdelen van de mobiele markt kan bedienen. Dat varieert van betaalsystemen tot reclames en van social gaming en clouddiensten tot videostreaming.

Foto: Christian Heilmann (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart Brouwers

Een pallet? Of toch een palet?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond