Deel dit artikel
-

Een op de vijf supermarkten heeft eigen bezorgdienst

Ruim een op de vijf Nederlandse supermarkten beschikt inmiddels over een eigen bezorgdienst. PLUS is koploper met 248 filialen.

Dat blijkt uit onderzoek van Boodschappenspot.

Winkels van de supermarktketens Jumbo, Coop, PLUS, Spar, Dekamarkt, Vomar en een aantal AH-franchisers bezorgen de boodschappen vanuit het eigen filiaal bij de klant thuis. In totaal hebben 860 van de in totaal 3.893 onderzochte Nederlandse supermarkten een eigen bezorgdienst.

Albert Heijn, Deen en Hoogvliet bezorgen de boodschappen ook al enige tijd aan huis. Maar bij deze ketens vindt bezorging plaats vanuit een centraal distributiecentrum. De individuele filialen hebben geen eigen bezorgdienst.

Aldi, Boni, Dirk, Emte, Jan Linders, Lidl, MCD, Poiesz en Nettorama bezorgen überhaupt nog niet aan huis.

Van alle Nederlandse supermarkten fungeert inmiddels 28 proent als een ophaalpunt waar consumenten de boodschappen kunnen afhalen. Daarbij neemt Jumbo met 350 afhaalpunten een belangrijk aandeel in.

De bezorgkosten van Nederlandse supermarkten variëren sterk. Wie de boodschappen in de avond laat bezorgen door Albert Heijn is het duurst uit. De bezorgkosten bedragen dan 6,95 euro. Spar en Deen bezorgen gratis aan huis bij besteding vanaf respectievelijk 50 en 40 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond