Deel dit artikel
-

Vijftien miljoen dollar groeigeld voor Harver

De maker van recruitmentsoftware Harver uit Amsterdam haalt vijftien miljoen dollar groeigeld op bij de Amerikaanse investeerder Insight Partners.

Het is de tweede investering in twee jaar door Insight Partners (portfolio) in Harver. Met het nieuwe geld wil het Nederlandse bedrijf zijn buitenlandse expansie versnellen. Momenteel heeft het buiten Amsterdam kantoren in Londen en New York.

Harver levert een online dienst waarmee HR-afdelingen sneller en beter zogeheten preselectieprocessen kunnen uitvoeren. Dat is de fase waarin een bedrijf de markt op gaat om sollicitanten te vinden en waarin werkzoekenden zich oriënteren op een baan die hun kennis, kunde en persoon past. Aan het einde van dat proces krijgt de werkgever een lijst met potentiële kandidaten.

De technologie zorgt ervoor dat werkzoekenden een goed beeld hebben van het bedrijf en, omgekeerd, dat het bedrijf goede en betrokken potentiële werknemers krijgt voorgeschoteld. Dat proces van zoeken en vinden wordt in de loop van de tijd fijngeslepen met lerende software die historische HR-data uitleest.

Dit is vooral nuttig bij het effectief managen van grote hoeveelheden sollicitanten. Daarom behoren bedrijven als Netflix, Uber, Booking.com, en Heineken tot de klantenkring en in Nederland bijvoorbeeld Albert Heijn, Rituals en HEMA.

Interview met CEO Barend Raaff:

Barend Raaff (mede-oprichter Harver) spoelt old-skool CV’s door het toilet from 7 ditches tv on Vimeo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond