Deel dit artikel
-

Vijftig Amerikaanse staten starten onderzoek naar macht Google

Vijftig Amerikaanse staten en gebiedsdelen starten een antimededingingsonderzoek naar de vermeende macht van Google. Het onderzoek staat onder leiding van officier van justitie Ken Paxton uit Texas.

Volgens Paxton domineert Google, met winsten van 117 miljard dollar per jaar, de markt voor (zoek)advertenties en online video. Het onderzoek richt zich met name op mogelijk monopolistisch gedrag.

Google heeft bij monde van Kent Walker (global affairs) al gereageerd. ‘We hebben al vele jaren, zowel in de VS als daarbuiten, vragen over elk aspect van onze activiteiten beantwoord. En dat zullen we ook dit keer weer doen.’

Twee staten doen vooralsnog niet mee: Alabama en Californië. In die laatste staat is Google formeel gevestigd. Federaal district District of Columbia (Washington D.C.) en Puerto Rico (eigenlijk de 51ste staat) hebben zich wel aangesloten.

Het Departement van Justitie en de Federal Trade Commission zijn ook onderzoeken begonnen naar de activiteiten van techreuzen als Amazon, Facebook, Google, en Apple. Die staan hier los van.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond