Deel dit artikel
-

VMWare studeert op Amazon-strategie

VMWare, het bedrijf dat vooral bekend is geworden vanwege virtualisatiesoftware, heeft een nieuwe CIO in huis gehaald om beter te kunnen concurreren met Amazon. Het gaat om Tony Scott, de voormalige CIO van Microsoft.

Scott is bepaald geen lichtgewicht IT-adviseur te noemen. Hij werkte als CIO voor Walt Disney en voor General Motors. Hij krijgt de leiding over een team dat vijfhonderdduizend klanten wereldwijd aanstuurt.

Amazon is een gevaarlijke concurrent geworden met serverdiensten, of het nu gaat om het hosten van apps of virtuele diensten (SaaS). Met zijn Amazon Web Services domineert Amazon de zogenoemde IaaS/PaaS-markt. Amazon doet het veel beter dan Microsoft en Google, maar ook IBM, dat recentelijk nog SoftLayer heeft overgenomen. Samen komen ze nog niet eens in de buurt van Amazon.

Ook VMWare heeft nog geen duidelijk antwoord kunnen formuleren op het marktleiderschap van Amazon. Critici zeggen dat het bedrijf traag is met het adopteren van een serverstrategie. De nadruk lag tot dusverre op virtualisatie, oftewel slim gebruikmaken van servers, door meerdere systemen naast elkaar te laten draaien op dezelfde hardware.

Vermoedelijk zal Scott al zijn opwachting maken op VMworld in San Francisco of later dit jaar in Barcelona.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond