Deel dit artikel
-

Vodafone met PayPal in mobiel betalen

Vodafone gaat met PayPal samenwerken om contactloos betalen met de (Android-)telefoon naar zijn klanten te brengen. Nederland krijgt deze betaalmogelijkheid in de loop van 2016.

Voor PayPal betekent het een andere houding dan het eerder innam ten opzichte van NFC, contactloos betalen. Eerst wilde het er niets van weten, vorig jaar begon het in het klein een proef en nu gaat het deze vorm van mobiel betalen naar alle EU-landen van Vodafone uitrollen.

Het betreft een betaaldienst voor PayPalklanten met een Androidtelefoon voor klanten van Vodafone die ook diens Wallet op hun toestel installeerden. Bovendien moeten ze een NFC-simkaart hebben. De dienst is live in Spanje, waar hij werd geïntroduceerd op het Mobile World Congress, en komt later dit jaar naar Nederland.

Contactloos betalen is voor Vodafone niet nieuw. Wallet ondersteunt reeds Visa- en MasterCardbetaalkaarten. Creditcardbetalingen zijn echter niet erg gebruikelijk. PayPal staat het toe om een koppeling te leggen met iemands bankrekening. Daardoor zijn gewone debetkaartbetalingen mogelijk. De gebruiker moet wel een account bij PayPal hebben.

De woordvoerster van Vodafone Nederland: “Nederlandse PayPalklanten kunnen straks ook gebruik maken van deze optie. Dit kan voor sommige klanten een voordeel zijn: je bent niet afhankelijk van je bank. Niet alle banken bieden een oplossing voor mobiel betalen of ondersteunen zoveel telefoons als bij de Vodafone Wallet. Ook zijn er consumenten die liever niet een creditcard gebruiken of het onhandig vinden om een betaalmethode te gebruiken waarbij je eerst je saldo moet opwaarderen, zoals bij de SmartPass).”

“We verwachten dit in Nederland in de loop van 2016 beschikbaar te maken, maar kunnen we nog geen exacte datum geven. In principe willen we het beschikbaar maken daar waar de consument nu ook al contactloos kan betalen.”

In Nederland is KPN bezig om met Rabobank NFC-simkaarten uit te rollen naar zijn miljoenen abonnees. Er zijn ongeveer honderdduizend terminals (kassa’s) die contactloos betalen ondersteunen.

Bij de presentatie van contactloos betalen beweerden KPN en Rabobank bij hoog en laag dat het schier onmogelijk zou zijn om contactloze kaarten en telefoons te rollen. De Consumentenbond bewees een paar weken later het tegendeel:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Vernon Chan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond