Deel dit artikel
-

Vodafone versnelt uitrol 4G (update)

Vodafone versnelt de uitrol van 4G en belooft in april 2015 landelijke 4G-dekking. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

De versnelde uitrol is mogelijk doordat Vodafone de komende drie jaar 270 miljoen euro extra in zijn netwerkinfrastructuur investeert, naast de reguliere netwerk- en IT-investeringen van 250 miljoen per jaar.

In april 2014 kan circa de helft van Nederland gebruikmaken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land. Daarmee loopt Vodafone wel achter op concurrent KPN, die begin volgend jaar landelijke dekking biedt.

Het telecombedrijf investeert ook in het verbeteren van de bestaande 2G- en 3G-netwerken. Zo gaat een deel van het geld naar de inzet van de zogenoemde small cell-technologie, waarmee Vodafone de netwerkcapaciteit op drukke locaties in stedelijke gebieden nauwkeurig kan verhogen. Vodafone investeert bovendien in netwerkinnovaties zoals Voice over LTE (VoLTE) en specifieke inpandige dekkingsoplossingen bij (groot)zakelijke klanten.

Vanmiddag organiseert het bedrijf van 16.00 tot 17.00 uur een informatiesessie op Twitter over Vodafone 4G. De Network Crew beantwoord alle vragen over 4G die gericht zijn aan @vodafonenl_pr en met de hashtag #FastForward.

Rivaal T-Mobile lanceert vandaag officieel haar 4G-netwerk in Nederland. 4G is nu beschikbaar in Groot Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag. Alle bestaande en nieuwe klanten van T-Mobile kunnen zonder extra kosten toegang krijgen tot het nieuwe 4G-netwerk.

Na het bereiken van de datalimiet gaan ze automatisch terug naar een lagere internetsnelheid en zijn er nooit onverwachte datakosten. Ook zakelijke klanten, klanten met mobiel breedband internet, prepaid en oudere T-Mobile-abonnementen profiteren zonder extra kosten van 4G. Op www.t-mobile.nl/4G staat een overzicht met alle voorwaarden. 4G is ook zonder extra kosten beschikbaar voor klanten van MTV Mobile.

Vodafone_uitrol_4G_animatie

Deel dit bericht

1 Reactie

Ria

Ik ben er blij mee gaat sneller en bellen is stuk beter dan voor heen en kost ook niets extra’s bij mijn verleninging. Kan niet wachten tot het er overlaal is

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond