Deel dit artikel
-

VodafoneZiggo en T-Mobile claimen elk overwinning in zaak rond prijsverhoging (update)

T-Mobile mag consumenten attent blijven maken op de jaarlijkse algemene prijsverhogingen van KPN en VodafoneZiggo. De kabelaar had in een kort geding geëist dat T-Mobile zou stoppen met misleidende informatie daarover. Maar VodafoneZiggo claimt eveneens dat het gewonnen heeft. De misleidende radiocommercials heeft de rechter verboden.

T-Mobile heeft begin dit jaar belooft dat de abonnementen voor vaste diensten niet worden verhoogd en reageerde schamper op de recent aangekondigde prijsverhogingen van VodafoneZiggo en KPN van soms wel vijf procent. Het telecombedrijf heeft de prijzen begin dit jaar ook verhoogd voor de jaarlijkse prijsinflatiecorrectie, maar zou dat volgens zijn rivaal hebben verzwegen.

Het bedrijf beweert ook dat veel VodafoneZiggo klanten zijn overgestapt na de aankondiging van de prijsverhogingen. De Consumentenbond liet zich eerder al negatief uit over de alsmaar stijgende prijzen.

Over wie er in deze zaak gewonnen heeft blijft onduidelijkheid bestaan. Het vonnis dat VodafoneZiggo naar Emerce stuurde maakt alleen melding van het verbod van de radiocampagne. De exacte overwegingen van de rechter worden op een later moment bekendgemaakt via rechtspraak.nl.

‘Waar wij alleen een vooraf afgesproken inflatiecorrectie toepassen, verhogen zij elk jaar de prijzen fors. Daar is nu geen ontkennen meer aan,’ zegt T-Mobile in een reactie.

VodafoneZiggo geeft een andere uitleg aan het vonnis. ‘VodafoneZiggo is verheugd dat de rechter de misleidende radiocampagne van T-Mobile verbiedt’.

Update 7/6: Uit het inmiddels gepubliceerde vonnis blijkt dat iedere partij de eigen kosten draagt. Opvallend is nog dit: De voorzieningenrechter stelt vast dat T-Mobile ten aanzien van de besproken prijsverhogingen bij Ziggo en KPN uitdrukkelijk verwijst naar de bron waaraan zij informatie ontleent, namelijk Breedbandwinkel.nl. Anders dan de stelling dat op de inhoud van deze bron het nodige is af te dingen, heeft Ziggo niet onderbouwd of geconcretiseerd dat de resultaten van dit onderzoek onjuist zijn. Daar waar T-Mobile de bij deze Reclame-uiting relevante bron heeft overgelegd, had dat wel op de weg van Ziggo gelegen. 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond