Deel dit artikel
-

Volvo start commerciële in-car bezorgdienst

Het Zweedse Volvo is naar eigen zeggen ’s werelds eerste commerciële in-car bezorgdienst begonnen met PostNord en logistiek expert Lekmer.

Samen met retailer Mat.se levert Volvo de komende weken kerstcadeaus als speelgoed, drank voedsel aan Volvo auto’s op parkeerplaatsen. Consumenten hoeven niet langer te parkeren in drukke steden voor hun kerstinkopen, zegt Volvo.

Volvo In-car Delivery werkt met een digitale sleutel, waarmee de bezorger eenmalig de autodeuren kan openen. Dat kan alleen als de besteller een daartoe geschikte Volvo heeft.

Volvo heeft de dienst al geruime tijd getest, aanvankelijk onder de naam Roam Delivery. De dienst is gebaseerd op het reeds bestaande Volvo On Call programma. Dat is een app waarmee gebruikers de deuren van hun auto op afstand kunnen openen en sluiten. Volvo On Call is al enige tijd beschikbaar in 20 landen.

Volvo In-car Delivery is voorlopig alleen beschikbaar in Gotenburg, maar de autofabrikant wil uitbreiden naar andere Zweedse steden en uiteindelijk naar andere landen. Dat wil zeggen, als het aanslaat. Niet iedere autobezitter zal wildvreemden zomaar toegang tot zijn auto willen geven.

Volvo claimt een wereldprimeur, maar dat is niet helemaal juist. Amazon kondigde in Duitsland een soortgelijke dienst aan met DHL. Daarbij gaat het alleen om een experiment met Audi als merk.

Een Belgische startup Cardrops levert al langer bestellingen in de kofferbak van de auto. Om bestelde artikelen daarin te deponeren, moet een speciaal (klein) toestel in de wagen worden geplaatst waarmee de kofferbak kan worden geopend.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond