Deel dit artikel
-

Volvo stuurt zelfrijdende auto’s de straat op

Volvo stuurt zijn eerste robotauto’s de weg op. Over drie jaar gaan er honderd autonoom rijdende wagens over de snelwegen rondom Gothenburg.

Google is namelijk niet de enige die veiligheid, comfort en energiebesparing wil realiseren in de auto-industrie. De Zweedse autofabrikant werkt sinds enige tijd aan een vergelijkbaar plan.

Eind vorig tekende Volvo een contract met de overheid. Die laatste belooft dat het de automaker zo veel mogelijk zal helpen wat regels en infrastructuur betreft om het autonoom rijden in project Drive Me te faciliteren.

De automatische piloot wordt sinds enkele dagen eerst enkel gebruikt op de drukte snelwegen. Dat is in totaal zo’n vijftig kilometer asfalt.

De eerste uitvoeringen van de Zweedse zelfrijdende auto kan allen intelligent rechtdoor rijden. Google liet eerder deze week zien dat zijn auto’s al in drukke binnensteden zelfstandig kunnen manoeuvreren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Google heeft nu dus nog een aanzienlijke voorsprong op Volvo. Dacht dat Volvo er al verder mee was dan ik nu lees. Maar mogelijk was dat een andere autofabrikant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond