Deel dit artikel
-

Vooral on demand-kijkers bij Olympische Spelen online

Na de sluitingsceremonie maakt de NOS de balans op van de multimediale berichtgeving. Van de in totaal 13,9 miljoen gestarte videostreams, zijn er 9,3 on demand bekeken.

De Olympische website van de NOS trok 2,7 miljoen unieke bezoekers en telde ruim 37 miljoen pageviews. Ter vergelijking, bij een ander sportevenement, het EK, kreeg de hiervoor opgezette site in een kleine maand ruim 1,1 miljoen unieke bezoekers.

Eerder werd al bekend dat in de eerste 24 uur van de Olympische Spelen 612.000 on-demand video’s werden bekeken op de Olympische website. Er zijn in het eerste etmaal 320.000 livestreams gestart.

Tijdsverschil

Daarmee kwam de voorspelling al uit dat veel mensen het de volgende ochtend zouden willen terugkijken door het tijdsverschil. In Vancouver is het negen uur vroeger dan in Amsterdam. Deze verwachting wordt aan het einde van de spelen nog eens onderstreept.

Volgens Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de NOS, is internet geen bijzaak meer. "Miljoenen mensen hebben de spelen deze keer via internet gevolgd, bijvoorbeeld omdat Nederland 1 op dat moment niet hun favoriete sport liet zien. Internet bood dan een uitweg, waar alle evenementen live en integraal te volgen waren. Verder was het publiek tijdens deze Olympische Spelen voor het eerst de baas over de eigen agenda."

Gemiste afstanden

Hij vervolgt: "Internet neemt de rol van de video- en dvd-recorder over, omdat je niet meer hoeft op te nemen om terug te kijken. Doordat de kwaliteit van de video op internet op een aanvaardbaar niveau is en mensen daarnaast de zekerheid hebben dat ze de gemiste afstanden inderdaad kunnen terugkijken, doen ze dat dus ook massaal."

Tijdens de openingsceremonie waren er problemen met de livestream op de mobiele website. Cijfers over het gebruik van de mobiele website of de applicaties komen later beschikbaar.

De livestreams van de voetbalwedstrijden op de NOS EK-site werden in de eerste maand ruim 3 miljoen keer opgevraagd.Het was in 2008 voor het eerst dat de NOS een groot voetbaltoernooi uitzond op internet. De Wimbledon-player van NET 5 kreeg in 2008 60.000 opgevraagde streams te verwerken in vijf dagen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Willen

Ik moet zeggen dat de NOS op internet altijd zeer goed werkt aflevert wat betreft sport evenementen. Mooie duidelijk sites, goede video, goede live streams.  Ik heb zelfs op de snelweg via mijn mobiel live zitten kijken. Heb nu alweer zin om de Tour lekker op mijn werk te volgen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond