Deel dit artikel
-

Voorlopig geen PC’s voor Commodore

Het Nederlandse bedrijf dat de merknaam Commodore heeft gekocht gaat voorlopig geen pc's op de markt brengen. De ooit populaire huiscomputer Commodore 64 zal op korte termijn niet in een nieuwe versie verschijnen. Commodore International presenteerde vorige week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas behalve een GPS-navigator annex MP3- en videospeler een zogenoemde Media Tower, die zelf muziek en films van het net haalt, zonder tussenkomst van een pc.

Commodore is het klassieke merk dat met name in de jaren tachtig faam maakte met de legendarische Commodore 64. Een aantal jaren terug kwam het merk in handen van de Nederlandse fabrikant Tulip, die het merk in 2005 verkocht aan YMV Inc, het bedrijf achter de downloadsite Yeahronimo uit Baarn. In oktober werd de naam gewijzigd in Commodore International. Een van de eerste producten was een C64 joystick waarmee oude games van de Commodore 64 gespeeld kunnen worden. Er zijn nog steeds miljoenen Commodore 64 gebruikers en Commodore wil onderzoeken op welke manier men deze gemeenschap van 'hardcore gebruikers' tegemoet kan komen. "We zien ze als ambassadeurs," zegt de van ING Bank afkomstige marketing manager Waheed Bhatti van Commodore.

Commodore is momenteel in onderhandeling over een overname door de Nederlandse distributeur Support Plus. Daardoor hoopt men van Commodore weer een internationaal merk te kunnen maken. "We krijgen hier in de VS veel positieve reacties," zegt Bhatti van Commodore. "We hebben het voordeel van een grote naamsbekendheid, maar realiseren ons ook de beperkingen. Het heeft geen zin om een pc op de markt te brengen, de concurrentie op dit gebied is enorm. We willen juist unieke producten ontwikkelen."

In Nederland zullen de producten van Commodore de komende weken onder meer via de Kijkshop worden verkocht. "We laten de thuismarkt natuurlijk niet links liggen," zegt Bhatti.

Deel dit bericht

1 Reactie

Olivier

Is dit niet iets wat die Peridon kan oppakken. Die is toch klaar met Trust, hier ligt de kans om een echte Player te worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond