Deel dit artikel
-

Vordering tot verbod 5G-zendmast in Limburg afgewezen

Inwoners van het Limburgse Simpelveld hebben vergeefs bezwaar aangetekend tegen een de bouw van een 5G mast van KPN, zo blijkt uit het vonnis van de rechtbank Limburg.

Hierdoor zou onder meer het risico ontstaan dat activisten of complotdenkers de mast in brand zullen steken, zoals al eens eerder is gebeurd.

Ook vinden ze dat er gezondheidsrisico uitgaat van de aan de mast te hangen zenders en ze daardoor worden blootgesteld aan elektromagnetische straling.

KPN stelt dat de oprichting van een telecommunicatiemast met een hoogte van 40 meter vóór de aankoop van de woning voorzienbaar was. Het bestemmingsplan dat van toepassing is op het perceel staat de oprichting van een dergelijke hoge mast toe.

Ook stond er op dat perceel, dat grenst aan het perceel van eisers, al een duidelijk zichtbare zendmast.

De stelling van eisers dat een 5G-zendmast in de nabijheid van hun woning mogelijk het doelwit kan zijn van brandstichting door tegenstanders van 5G-netwerken of complotdenkers, betekent op zichzelf niet dat KPN onrechtmati handelt door de mast met 5G-zenders op de vergunde locatie op te richten. stelt de rechtbank.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond