Deel dit artikel
-

Vrees voor dalende koers Snap na ‘lockup’

Werknemers van Snap Inc mogen vanaf vandaag voor het eerst hun aandelen verkopen. De zogenoemde lockup periode van 150 dagen is voorbij. Er is echter vrees dat de aandelenverkoop zal leiden tot een nog lagere koers.

Het gaat al geruime tijd niet goed met de aandelenkoers van het bedrijf achter Snapchat. Snap ging in maart naar de beurs voor 17 dollar, inmiddels staat de koers op iets meer dan 13 dollar.

Het is natuurlijk niet gezegd dat werknemers, die zijn beloond met aandelen, hun investering meteen van de hand doen. Ook in augustus kan nog een verkoopgolf worden verwacht wanneer voor een ander deel van het personeel de lockup ook verloopt.

De koers zou overigens nog verder weg kunnen glijden als op 8 augustus Snap de cijfers bekend maakt van het tweede kwartaal. Die zullen waarschijnlijk weer niet goed zijn. Het eerste kwartaal was voor Snap Inc. ronduit dramatisch. De omzet 150 miljoen dollar (138 miljoen euro) viel 8 miljoen dollar lager uit dan verwacht. Het totale verlies in het kwartaal, kwam uit op 2,2 miljard dollar (2 miljard euro).

Grootste probleem is dat Snap niet voldoende advertentie-inkomsten genereert en Facebook kernfuncties van Snapchat heeft gekopieerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond