Deel dit artikel
-

Vrouw veroordeeld voor oplichting webshops

De rechtbank Den Haag heeft gisteren een vrouw veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf omdat zij gedurende acht maanden webshops voor aanzienlijke bedragen heeft opgelicht. Zij deed dat door met valse identiteitsgegevens en e-mailadressen bestellingen te plaatsen en te laten bezorgen op adressen van willekeurige derden.

Uit het vonnis blijkt dat onder meer Tommy Hilfiger Stores, Zalando, OTTO, Wehkamp en Neckermann voor onbekende bedragen zijn gedupeerd. Er werden onder meer kinderstoelen, kleding en babyartikelen besteld. De vrouw is volgens de rechtbank zo uitgekookt te werk gegaan dat vaak niet viel te traceren waar en door wie de bestellingen waren gedaan.

Via track & trace volgde de oplichtser op internet de bestelling en zodra zij zag dat de bestelling op het desbetreffende adres was bezorgd, ging zij er naar toe om te vragen of er een pakketje voor haar afgeleverd was. Zij vertelde dan dat zij een verkeerde naam of een verkeerde postcode had opgegeven, waardoor het pakketje verkeerd was bezorgd. Meestal kreeg verdachte de goederen in goed vertrouwen mee.

Naar aanleiding van verscheidene aangiften van oplichting is door de politie in maart 2012 een opsporingsonderzoek met de naam ‘Hannover’ gestart.

Het motief zou zijn dat de vrouw met haar kinderen van een uitkering moet rondkomen. De rechtbank neemt het haar ‘zeer kwalijk dat zij bij haar handelen enkel aan haar eigen geldelijke gewin heeft gedacht en dat zij geen enkele rekening heeft gehouden met de gevolgen van haar handelen voor de gedupeerden. Bovendien schendt dergelijk handelen het vertrouwen in het handelsverkeer via internet. ‘

Van de gevangenisstraf van negen maanden zijn er zes voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Net goed, het wordt is tijd dat er wat aan die oplichting gedaan wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond