Deel dit artikel
-

VW koopt PayByPhone, parkeerhulp

Volkswagen Financial Services heeft de parkeerbetaaldienst PayByPhone overgenomen en zal deze onder eigen naam blijven voortzetten.

PayByPhone claimt dat het wereldwijd marktleider is met deze activiteit. In Nederland kennen we bedrijven als Yellowbrick en Park-line.

De financiële tak van Volkswagen betaalt 31 miljoen euro voor het Canadese bedrijf houden de partijen voor zich. VW vertelt wel dat de nieuwe dochter in 2016 ongeveer zestig miljoen transacties verwerkte, goed voor 240 miljoen euro geïnd parkeergeld.

PayByPhone is actief in driehonderd steden in Amerika, Canada, Engeland en Frankrijk. De app is 12,5 miljoen keer geïnstalleerd op Android en iOS.

De parkeerhulp wordt onderdeel van VW’s bedrijfstak die zich op het thema ‘parkeren’ richt en staat los van de autofabrieken.

De claim dat PayByPhone de grootse van de wereld is, is wat stoutmoedig, want Parkmobile Group B.V., met de merken Parkmobile, Park-line, RingGo en ParkNow, heeft wereldwijd ongeveer tweeduizend locaties. Parkmobile heeft veruit het grootste marktaandeel in Nederland, RingGo is marktleider in de UK en Parkmobile in Amerika. Bovendien is Parkmobile wereldwijd gevestigd in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, UK, Nederland, België en sinds dit jaar ook in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met ParkNow. Dat laatste is met BMW, sinds april 2016 aandeelhouder.

Foto: Patricia dos Santos Paton (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond