Deel dit artikel
-

Waardering Tencent nadert Amazon, Google

De waardering van de Chinese techgigant Tencent nadert die van bedrijven als Amazon, Facebook en Google. Tencents beurswaarde ging over de magische grens van 500 miljard dollar heen.

Het buitenlandse bereik van spelers als Amazon, Facebook en Google heeft Tencent nog niet, maar de waardering al wel. De eigenaar van labels als QQ, WeChat en verschillende eigen contentdiensten zag zijn waardering sinds maart 2014 verdrievoudigen. Het boekt nu grotere groeicijfers dan zijn Amerikaanse tegenhangers en overtreft zelfs Amazon:

Het bekendst is Tencent van zijn chatapp WeChat. In de chatfunctie is het te vergelijken met WhatsApp, maar daar houdt het verder op. WeChat is eerder een platform dat gebruikers amper hoeft te verlaten. Ze kijken er video, bestellen er een eten of taxi en rekenen ermee af. Het is een app met daarin apps van externe aanbieders.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Tencent is buiten zijn thuismarkt vooral bekend als investeerder in vooruitstrevende bedrijven als Flipkart, Here, Riot Games, Snap, Supercell en Tesla.

Foto: Sinchen Lin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond