Deel dit artikel
-

Webwinkel V&D deelt winst met curatoren

Als de nog op te richten webwinkel van V&D het komende halfjaar winst maakt, ontvangen de curatoren van het warenhuis een nabetaling van de helft van die winst. Dat blijkt uit het woensdag verschenen curatorenverslag, waaruit het FD citeert.

Ondernemer Roland Kahn blijkt een half miljoen euro te hebben betaald voor de merknaam V&D en submerken als Liv, Soho en School campus, maar daarnaast zijn ook afspraken gemaakt over de winstverdeling.

Is de winst na het eerste halfjaar minder dan 4 miljoen euro, dan wordt de winstverdelingsafspraak met nog eens zes maanden verlengd.

De winst zal echter onvoldoende zijn om de schuldeisers tegemoet te komen. De schuldenberg van V&D en LaPlace bedraagt 200 miljoen euro.

Oud HEMA topman Ronald van Zetten krijgt de leiding over de webwinkel van V&D. Wanneer die er precies komt is nog niet duidelijk. Alleen de handelsnamen en domeinnamen zijn overgenomen, niet het onderliggende e-commerce platform.

Deel dit bericht

3 Reacties

B Martmans

Waarom blijven die klassieke retailclubs topmannen van de oude stempel recyclen? Voor een dergelijk project wil je toch veel liever iemand met ervaring bij een van de online retailers in plaats van een bedrijf als Hema? Of gaan ze toch weer de winkelstraat in met V&D?

aha

Martmans,
precies raak wat je schrijft.
Van zetten man o man, wanneer je de hema documentaire (terug)ziet dan weet je het zeker, van Zetten is niet de man om een retail organisatie te draaien.
Wat n nono

Richard Otto

Voor een curator lijkt het misschien een interessante constructie, maar eigenlijk is het vooral een luchtbel. Hoe gaat een webwinkel op zo’n korte termijn 4 miljoen euro winst maken? Het is ook niet bekend wanneer de webwinkel gelanceerd gaat worden. Voor die 500.000 hebben de nieuwe eigenaren trouwens niet alleen de V&D merknaam gekregen, maar ook nog eens 70 andere merkennamen (inc domeinnamen), waaronder Schoolcampus, Budgetmarkt en Prijzencircus. En daarnaast hebben ze ook een enorme klantdatabase erbij gekregen. Grote verliezers zijn uiteraard de schuldeisers die dit hebben laten gebeuren door de curatoren. Naar eigen zeggen hebben de curatoren er 11.000 manuren inzitten. Tot 2017 zijn ze ook nog druk met een eindverslag plus onderzoek. Zij hebben hoogstwaarschijnlijk financieel de beste deal van iedereen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond