Deel dit artikel
-

Webwinkel Vimodos failliet

Online modewinkel Vimodos is dinsdag voor de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard.

Zo blijkt uit de bekendmakingen van Rechtbank Amsterdam.

Over de oorzaak van het bankroet is niets bekend. De leiding van het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar. Vimodos is eigendom van Vesper Retail uit Amsterdam en kwam voort uit de mobiele gaming industrie.

De webwinkel leverde tot eerder deze week nog bestellingen uit. Nieuwe voorraad werd echter sinds enkele weken niet maar aangenomen.

Deel dit bericht

12 Reacties

Raoul van Heerden

Ben ik de enige die zowel Vesper Retail als Vimodos niet kan vinden in het register? Ze zijn gewoon nog online en adverteren ook nog gewoon.

Eric

Bizar dat je nog steeds kan bestellen.

Zullen we wedden dat ze straks zelf doorstarten, hun leveranciers wel betalen en de tv reclame, abri’s en affiliate marketing de pineut zijn?

Henk

@Eric, dat denk ik ook inderdaad. Veel geld in marketing stoppen, naam opbouwen. Daarna laten klappen en verder gaan met die naam. Met nieuwe BV zeker van bezoekers en voorraad want de leveranciers zijn waarschijnlijk wel gewoon betaald.

Max

Ik heb hier grote vraagtekens bij. Die jongens hebben hier puur op aangestuurd. Ik hoop dat er een hoop herrie geschopt wordt als het de zaak gaat worden dat ze zelf gaan doorstarten en eigenlijk alleen hun schulden achter zich hebben gelaten. De curator zal er slim aan doen om de boedel aan externen te verkopen. Ik zou het echt niet te vergoelijken vinden als het op enige andere wijze zal plaatsvinden..

JP

Er staat zelfs nog een advertentie op de site; http://www.vesper-retail.com/careers.html

Maurice

De “lijkenpikkers” van Zalando zijn reeds actief.

Zoek even in Google op “Vimodos” en kijk welke Adwords advertentie Zalando heeft geplaatst.

Dit heet niet meer “niet netjes” maar ik noem het “lijken pikken”

Paul Haarman

@Maurice: Zoiets heb ik inderdaad nog niet eerder gezien. Het verbaast mij dat een grote speler zich op deze wijze laat gaan. Zalando heeft dit toch niet nodig (of wel soms?).

Wouter Blom

Ook zalando maakt niet echt veel winst ( ingecalculeerd verlies). Dus als een partij omvalt is dat het ideale moment om het gedrag van bezoekers te veranderen en zalando te laten gebruiken.

De vraag is of de (Voornamelijk vrouwlijke) kopers deze vorm van marketing kunnen waarderen. Door een dergelijk testje uit te zetten weten de marketeers dat binnen een paar weken. Mocht het HEEEL goed werken, komt er wellicht zelfs een tv commercial van 😉

DP

@Maurice: Dit is het werk van een affiliate van Zalando.

Yoteng @ zanox

Voor de volledigheid: Zalando was hier niet verantwoordelijk voor. Een publisher was verantwoordelijk voor deze ongepaste actie. Uiteraard is hij direct uit het Zalando programma verwijderd.

Mark

@zanox,
hoezo ongepast? Ik vindt het wel grappig, jammer dat jullie zomaar iedereen verwijderen als jullie het zogenaamd niet gepast vinden.

Yoteng @ zanox

Beste Mark,

Deze actie is gekwalificeerd als ongepast omdat Brand Bidding niet toegestaan is voor beide affiliate programma’s. Daarnaast is ten onrechte de indruk gewekt dat Zalando heeft geadverteerd met de zoekterm.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond