Deel dit artikel
-

Weer rechtszaak over AdSense

Online entertainment site SuperCrayCray.com heeft Google aangeklaagd omdat het te weinig AdSense inkomsten zou hebben gekregen.

Volgens de aanklacht hebben gesprekken met Google niets opgeleverd. Het bedrijf investeerde 300.000 dollar aan eigen advertenties en content, en dat leverde 535.000 dollar aan Ad Sense inkomsten op.

Maar Google weigerde te betalen omdat SuperCray bezoekers zou hebben aangemoedigd op advertenties te tikken. Niet rechtstreeks, maar door een bepaalde vormgeving te kiezen, waardoor bezoekers per ongeluk vaker op advertenties drukten.

Het bedrijf ontkent dat ten stelligste en zegt dat Google ook iedere toelichting weigert.

Het is niet de eerste klacht over Ad Sense. Website eigenaar Peter Ogtanyan claimt 1 miljoen dollar aan (geweigerde) AdSense inkomsten.

Deel dit bericht

1 Reactie

HENK LUINSEEL

Ik heb een website (woonplaatsen.info) waar leuk adsense- en andere affiliate inkomsten van kwamen. Misschien wel teveel: google beeindigde de samenwerking met een mailtje van 2 regels – zonder uitleg. OK, dat mag gezien de voorwaarden. Waar het wringt: daarna (sept 2013) werd de hele site gewipt uit de resultaten, zodat AL mijn inkomsten op 0 kwamen. En nu, bijna 4 jaar later, is de site nog steeds niet in Google te vinden.
Denk dat ik hermedisch ook maar eens ga procederen 😉

Henk Luinseel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond