Deel dit artikel
-

Weinig effect Nederlands e-commerce komst Amazon

Het opschalen van Amazon.nl heeft in Nederland geen effect gehad op de winkelvoorkeur van de consument, zo laat nieuw onderzoek zien.

Bol.com is en blijft voor Nederlanders veruit het meest aansprekend, op grote afstand gevolgd door de andere AliExpress, Amazon, Coolblue en Wish. De naamsbekendheid en het vertrouwen dat een besteld pakketje aankomt spelen een grote rol bij de populariteit van bol.com.


Wel laat het voorkeurenonderzoek van Maze-One en Memo2, dat ieder kwartaal wordt herhaald, zien dat Amazon inmiddels is Wish gepasseerd als favoriete winkelpartij. Het zijn met name jongeren die de ‘nieuwkomer’ waarderen.

De resultaten van het onderzoek is wat gekleurd, aangezien de peiling plaatsvond in de periode dat Amazon nog maar van start was gegaan met zijn uitgebreide Nederlandse filiaal. Tot maart was Amazon.nl een boekwinkel en werd het winkelend publiek doorgestuurd naar het Duitse filiaal.

Deel dit bericht

5 Reacties

Richard van W.

De resultaten van het onderzoek is dus niet ‘wat’ gekleurd’maar feitelijk totaal nog niet representatief voor het effect van de lancering van Amazon.nl als dit slechts is over kwartaal 1…Amazon.nl lanceerde pas in Maart…

Erwin Boogert

Er wordt naar Amazon gekeken, dus ook naar de perceptie van de activiteiten vanuit Duitsland richting de Nederlandse markt.

Richard van W.

@ Erwin Ja dat snap ik, alleen het geeft dus een zwaar vertekend beeld en niet een ‘wat gekleurd’ aangezien de lancering van Amazon.nl juist tot stand is gekomen met het oog op een lokale footprint zetten van Amazon op Nederlandse bodem.

Ruben

Naast het feit dat de conclusie erg snel wordt getrokken wil ik ook vermelden dat ik de Amazon NL website zwaar ondermaats vind.

Natuurlijk staat Amazon niet bekend om hun geweldig klantvriendelijke website, maar de Nederlandse variant is rampzalig. Neem maar eens een kijkje voor de lol.

Zelf heb ik ondanks dit probleem al één product besteld op Amazon NL.
Mijn voorkeur gaat ook niet per se uit naar Bol.com aangezien tegenwoordig vooral resellers producten aanbieden en dat gaat ten koste van de kwaliteit.

Gisteren een kast in elkaar gezet (3e partij Bol). De handleiding was in het Pools op drie A4’tjes uitgeprint. Schroefgaten misten of er zaten te veel. Al met al een volle dag bezig geweest.

Vooral goed zoeken naar de beste deal krijgt mijn voorkeur.

Anoniem

Niet zo gek alles wat ik op amazon opzoek is duurder dan bij bol of whekamp. Ben teleurgesteld in Amazon nl had er meer van verwacht (concurent van andere webshops)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond