Deel dit artikel
-

Weinig groei meer in gebruik apps

De appeconomie groeit nog altijd en zal dit jaar mogelijk een omvang bereiken van 110 miljard dollar, maar volgens Flurry besteden we niet heel veel meer tijd aan apps.

De groei in 2017 bedroeg niet meer dan 6 procent, een jaar eerder ging het nog om 11 procent. Het lijkt er op dat consumenten met hun tijdsbesteding aan een grens zitten.

Het hangt echter wel van het soort app af. Retailapps deden het afgelopen jaar wel weer goed. De integratie met Apple Pay en Samsung Pay heeft daartoe zeker bijgedragen. Ook de categorie media, muziek en entertainment kende een toename in het gebruik. Maar gaming vertoont een dalende lijn.

Niet verrassend worden de meeste apps gebruikt op phablets (55 procent) en zogenoemde medium phones (35). Tablets vormen maar een bescheiden deel van de markt.

Het aantal downloads neemt nog altijd toe. Volgens App Annie werden er vorig jaar 157 miljard apps gedownload die 86 miljard dollar opbrachten. Met dank aan opkomende markten als China, India, Brazilië en Rusland. India is nu het op een na grootste downloadland, met een groei van 215 procent in de afgelopen twee jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond