Deel dit artikel
-

Weinig Online-focus nieuwe hoofdredacteur Volkskrant

Philippe Remarque is voorgedragen als opvolger van Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant. Uit weinig blijkt dat hij affiniteit heeft met de digitale kant van het nieuws- en uitgeefvak.

De krant maakte het nieuws vanmiddag aan het personeel bekend en meldt het nieuws op zijn website. Pieter Broertjes treedt op 1 juli aanstaande na 15 jaar af.

Remarque is momenteel correspondent voor de krant in Washington. Eerder was hij correspondent voor De Telegraaf in Moskou, in Duitsland voor de Volkskrant en tot zijn vertrek naar Amerika politiek verslaggever voor diezelfde krant.

Het karig ingevulde LinkedIn-profiel van Remarque verraadt weinig affiniteit met het online aspect van nieuwsproductie en -distributie.

In tegenstelling tot veel andere buitenlands correspondenten heeft hij geen professioneel bedoeld Twitter-account, noch een blog of accounts op Flickr en Youtube. Hij schreef wel mee aan het Volkskrant-blog rondom de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De krant schrijft: “Volgens de nieuwe hoofdredacteur moet ‘de Volkskrant een gids worden van een generatie open, vrijzinnige Nederlanders, de vertolker van een modern levensgevoel’. De sollicitatiecommissie heeft alleen intern gezocht, omdat ze er alle vertrouwen in had dat een geschikte opvolger binnen de Volkskrant kon worden gevonden“.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond