Deel dit artikel
-

Werkstraffen geëist na fraude met digitale cadeaubonnen

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft vrijdag werkstraffen van 150 en 120 uur geëist tegen twee verdachten uit Den Haag. Zij worden verdacht van fraude met speciale vouchers, uitgegeven door een niet nader genoemde landelijke zelfbedieningsgroothandel.

De vouchers, onder meer onderdeel van kerstpakketten die door de groothandel waren samengesteld, konden worden ingewisseld tegen digitale cadeaubonnen van verschillende webwinkels.

Het duo heeft volgens de officier van justitie tussen december 2016 en februari 2017 in de computersystemen van de groothandel onrechtmatig vouchers aangemaakt en ingewisseld, waarna de digitale cadeaubonnen naar mailadressen van de mannen zijn gestuurd. Met deze cadeaubonnen zijn vervolgens aankopen gedaan bij meerdere webwinkels.

Er zijn door de mannen in totaal 1554 digitale cadeaubonnen besteld ter waarde van bijna 100.000 euro, aldus de officier. De zaak kwam aan het licht toen meerdere mensen die een cadeaubon in hun kerstpakket hadden ontvangen deze wilden verzilveren. Dat lukte niet, omdat de bon al was gebruikt.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond