Deel dit artikel
-

WhatsApp als de buurtwacht van morgen

In Tilburg wordt WhatsApp sinds kort structureel ingezet om onveilige situaties in de buurt te signaleren. In stadsdeel Reeshof werden zo drie inbrekers bij de kraag gevat.

In het stadsdeel Reeshof zijn inmiddels al meer dan zestien groepen die WhatsApp gebruiken om onveilige situaties te signaleren. Bewoners uit de hele wijk zijn op dit moment via verschillende groepen met elkaar verbonden, in totaal gaat het om 400 deelnemers.

Het delen van verdachte situaties gebeurt volgens de zogenoemde SAAR-methode: Signaleren, Alarmeren 112, Appen en Registreren. De groep mag niet voor andere berichten gebruikt worden.

Het initiatief kwam vijf maanden geleden van een buurtbewoner en de eerste resultaten zijn positief. In de maanden mei, juni en juli zijn de woninginbraken in de wijken waar de technologie werd ingezet gedaald met dertig procent. Drie inbrekers werden op heterdaad betrapt. Ook bleken burgers meer bereid om verdachte situaties te melden. De gemeente Tilburg faciliteert en ondersteunt de initiatiefnemers en de stuurgroep die opgericht is.

Samen met het Twitter-account, de Facebook-pagina ‘Buurt-preventie Tilburg Reeshof’ en de Buurtpreventieteams zijn de WhatsApp groepen een serieuze partner voor de politie, zegt de gemeente. De gemeente Tilburg roept bewoners nu op om ook in andere wijken te whatsappen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rowdy Groothedde

Waar Whatsapp tegenwoordig allemaal wel niet goed voor is! Goede zaak 😀

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond