Deel dit artikel
-

Wie vechten er om de digitale, online portemonnee?

Consumenten zijn steeds vaker geneigd om de portemonnee te trekken voor digitale producten en diensten. Dat kan gaan om een Pro-account bij Flickr is, een downloadboek of -liedje of een mobiele applicatie. Maar waar worden de transacties afgehandeld?

Amazon
Afgelopen week nog lanceerde Amazon.com dienst PayPhrase. Met een zelf verzonnen uitdrukking en PIN-code kan je bij webwinkels en Amazon direct afrekenen. Onderdeel van Amazon Payments, een geheel van betaaldiensten voor ontwikkelaars, bedrijven en consumenten. Amazon heeft zo’n 95 miljoen actieve gebruikers en, dus, even zoveel credit card-nummers.

Apple

Gebruikers van iTunes geven hun credit card-nummer aan Apple om muziek te mogen downloaden. Of applicaties via de iPhone. Wie eenmaal zijn credit card-nummer heeft gegeven is een Apple-klant die muziek, video, spelletjes en software met een klik op de muisknop koopt. Boodschappen doe je enkel via Apple. Dat zien gebruikers niet als belemmering. Apple heeft de kaartnummers van meer dan 100 miljoen klanten in zijn bestand staan.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!