Deel dit artikel
-

WiFi-leverancier Droam maakt doorstart

Droam, het Nederlandse bedrijf dat WiFi-hotspots voor het buitenland verhuurde, wordt overgenomen door branchegenoot Wereldwijd Wi-Fi. Dit na een faillissement dat dinsdag 12 maart werd uitgesproken.

Wereldwijd Wi-Fi, een bedrijf uit Eindhoven dat begin 2012 een vergelijkbaar concept op de markt bracht, besloot het merk over te nemen. Directeur Jacques de Waal wil niet zeggen hoeveel hij er voor betaald heeft. Oprichter Philip Actor gaat niet mee.

Directeur De Waal verwacht niet dat zijn bedrijf voor dezelfde problemen komt te staan als waar Droam aan ten onder ging. “Ons businessmodel is beter bestand tegen de hoge fluctuatie in aantal klanten gedurende het jaar. We hebben flexibele afspraken met providers waardoor we in rustige maanden vrijwel geen kosten hoeven te maken.”

Droam ging in 2010 rond de zomer kleinschalig van start. Oprichter Actor verhuurde apparaatjes die in het buitenland 3G opslurpen en een mobiele dataverbinding omzetten naar een WiFi-signaal. De Droam’er vangt dat signaal op met zijn telefoon. Grootste voordeel waren de overzichtelijke kosten. Droam maakte overigens gebruik van bestaande routers van Huawei.

Met de overname wil men zich zowel op de consumenten als op MKB blijven richten. De Waal tegen Emerce: “Droam heeft een iets grotere naamsbekendheid dan onze propositie. We houden beide merken in de lucht, maar de grootzakelijke markt laten we liggen.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Wifi

Mooie ontwikkeling! Zo blijft de droam toch voortbestaan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond