Deel dit artikel
-

‘Windows 10 Mobile pas in november’

De desktop- en tabletversie van Windows 10 is vandaag eindelijk verschenen, maar de versie voor smartphones laat langer op zich wachten. Volgens een Microsoft topman uit Zuid-Afrika zou het wel eens november kunnen worden.

Net als bij Windows 10 voor desktop en tablets, loopt er al enige tijd een bètaprogramma voor Windows 10 Mobile. Aanvankelijk werd steeds rekening gehouden met september of uiterlijk oktober voor de definitieve versie, maar als het november wordt, is er grote kans dat Microsoft hekkensluiter wordt na Apples iOS 9 en Googles Android M.  Die worden beide rond september verwacht.

Analisten geven Microsoft weinig kans meer op de mobiele markt als Windows Mobile 10 niet aanslaat. Microsoft heeft al zijn investeringen in Nokia grotendeels moeten afschrijven. Het aantal Lumia toestellen wordt drastisch teruggebracht.

Windows Phone, zoals de systeemsoftware nu nog heet, heeft een wereldwijd marktaandeel van 2,7 procent versus 78 procent voor Android en 18,3 procent voor iOS. Samsung en HTC hebben in het verleden toestellen met Windows software uitgebracht, maar lijken dat niet meer van plan te zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond