Deel dit artikel
-

Windows wordt mogelijk abonnementsdienst

Microsoft overweegt de introductie van Windows als abonnementsdienst. Dat blijkt uit een vacature voor een softwareontwikkelaar voor Windows as a service. Het bedrijf wil de dienst samen met fabrikanten van pc’s en laptops ontwikkelen.

Hoe serieus de plannen voor Windows as a Service (WaaS) zijn is niet bekend, maar mogelijk wil Microsoft eenzelfde soort abonnementsvorm aanbieden als voor Office 365. De gebruiker betaalt dan een vast bedrag per maand of per jaar voor het gebruik van de software, waarbij hij automatisch ook alle nieuwe versies krijgt. Zo’n dienst zou theoretisch kunnen leiden tot aanzienlijk goedkopere pc’s of laptops, waarbij de gebruiker bij het opstarten zou kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een premiumversie.

Het is niet duidelijk of Microsoft de abonnementsdienst alleen voor zakelijk gebruik wil aanbieden, maar dat zou een logische keuze zijn. Het bedrijf heeft nu nog erg veel last van gepirateerde versies van Windows. Een abonnementsdienst maakt daar een einde aan. Windows as a Service (WaaS) start domweg niet op als het abonnement verloopt.

Of ook thuisgebruikers zitten te wachten op een abonnement is de vraag. Die kopen liever een kant-en-klaar systeem dat bij het opstarten meteen gebruikt kan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond