Deel dit artikel
-

Google verleidt Windows XP-gebruiker met Chromebook

Google probeert gebruikers van Windows XP te verleiden om Chromebooks aan te schaffen, nu Microsoft de ondersteuning voor dit platform stopt.

In de VS heeft Google de prijs van zijn zakelijke Chromebooks – laptops met Chrome OS – deze week met honderd dollar verlaagd. Google heeft zelfs overeenkomsten gesloten met Citix en VMWare zodat Windows in elk geval nog virtueel is te gebruiken. Daarnaast is er software om gegevens van een Windows PC over te hevelen.

Windows XP-gebruikers zien zich genoodzaakt om op nieuwe hardware over te schaffen. De vereisten voor Windows 7 en 8.1 verschillen sterk van die van XP. Toch wordt het wennen: Chrome OS is een systeem dat een permanente internetverbinding vereist.

Laptops met Google Chromebook hebben met de kerst goed verkocht. Drie van de vier bestverkochte laptops bij Amazon zijn voorzien van deze systeemsoftware.

Volgens NPD Group is het marktaandeel onder zakelijke gebruikers in de VS (bedrijven, maar ook scholen en overheden) 21 procent in november 2013. Zeer goed lopen Samsungs Chromebook en de Acer C720. Ook de HP Chromebook 14 doet het goed.

Deel dit bericht

5 Reacties

Bas van der Veeken

“Chrome OS is een permanente internetverbinding vereist.”

Fout! Volgens mij is dit het grootste fabeltje over een Chromebook. Mogelijk dat er bij de introductie nog niet zoveel mogelijkheden waren.

Daarnaast heeft iedereen thuis altijd Wifi. Je kan dus prima onderweg aan je Google Docs document werken of vele andere dingen doen.

https://support.google.com/chromebook/answer/3214688?hl=nl

Jan Libbenga (redactie Emerce)

Google adverteert zelf met: All your work is done in a browser. All your stuff is saved on the web. Vooral dat laatste is van belang, want er zit vaak geen harde schijf in.

van Deurzen

@Jan: zelfs in de meest eenvoudige Chrombook zit een klein beetje lokale opslag, om toch nog net dat kleinste beetje op te kunnen slaan, en om er Chrome OS op te kunnen draaien en om dus idd ook zonder internet verbinding een klein klein beetje te kunnen doen… maar dat is bijv geen tekstverwerking oid, want dat gaat vanuit Google Docs, Office 365 etc.

Jan Libbenga (redactie Emerce)

Dat kan allemaal zijn, maar de gebruikerservaring is een andere dan van een Windows PC, denk aan de opslag van foto’s.

Bas van der Veeken

@van Deurzen:
Open de link voor de gein eens. Tekstverwerken is geen enkel probleem met Google Docs. Dat verschilt per Chrome App of je offline mogelijkheden hebt.

@Jan:
De ervaring is zeker anders. Voor de meeste mensen geen probleem, ze doen niet anders dan internetten en simpele spelletjes spelen. Een complete backup van foto’s is lastig als je veel foto’s hebt. Eens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond