Deel dit artikel
-

WK breekt records bij Facebook en Twitter

De finale van het WK heeft gezorgd voor nieuwe records in het gebruik van Facebook en Twitter. Facebook noteerde 280 miljoen interacties (likes, berichten, commentaren) en tijdens de wedstrijd Argentinië-Duitsland werden tot 618.725 tweets per minuut verstuurd.

De 280 miljoen Facebook-interacties kwamen van 88 miljoen mensen. Daarmee is het WK het meest besproken sportevenement ooit op Facebook. De Amerikaanse Super Bowl was vorig jaar goed voor 35 miljoen interacties.

De 618.725 tweets vormen eveneens een record. De halve finale Duitsland – Brazilië leverde tot 580.166 tweets per minuut op. Het totale aantal tweets tijdens de finale kwam op 32,1 miljoen.

Tijdens het WK voetbal zijn er in Nederland 1,9 miljoen tweets verstuurd. De voetbalwedstrijd tussen Spanje en Nederland op 13 juni was de meest getwitterde voetbaluitzending met maar liefst 193.619 tweets. Het treffen tussen Nederland en Costa Rica op 5 juli staat met 185.921 tweets op de tweede plaats van meest getwitterde wedstrijden.

Oranje-keeper Jasper Cillessen was afgelopen weekend tijdens de wedstrijd Nederland – Brazilië trending op Twitter. Onder de hashtag #JasperCillessenSitsOnThings verscheen de Oranje doelman in allerlei varianten gehurkt tegen de doelpaal.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond