Deel dit artikel
-

Wlan voor honderd Europese universiteiten

T-Mobile, Cisco, IBM en Intel gaan wlan, gprs en umts netwerken bij ruim honderd universiteiten installeren, zodat studenten overal draadloos kunnen werken. De vier bedrijven maakten dat vandaag bekend op een persconferentie op 3GSM in Cannes. Nederland behoort tot de eerste landen waar het netwerk beschikbaar zal zijn.

Cisco levert de wlan infrastructuur en T-Mobile zorgt voor de verbinding met gprs en umts. Studenten kunnen tegen redelijke prijzen toegang tot het gehele netwerk krijgen. IBM gaat proberen om wlan (Intel) Centrino laptops aan universiteiten te leveren.


Op Universiteit van Frankfurt is een testprogramma gestart. Vanaf juli komt de technologie beschikbaar op campussen van universiteiten in Oostenrijk, Engeland, Duitsland, Tsjechië en Nederland. In deze landen heeft T-Mobile al een wlan netwerk met in totaal zo’n 700 hotspots.

T-Mobile, Cisco en IBM vinden universiteiten interessant omdat het internetgebruik hier het hoogst is. T-Mobile vindt met name de combinatie met 3G technieken interessant. “3G is niet genoeg,” vertelde directeur Rene Obermann in Cannes. “De snelheden zijn onvoldoende voor zeer snelle toepassingen. Heb je die nodig dan kun je van wlan gebruikmaken, is wlan niet beschikbaar dan kun je verder met umts.” Obermann wil uiteindelijk een volledig geïntegreerd netwerk bouwen, waarin het onderscheid tussen 3G en wlan nagenoeg zal verdwijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond