Deel dit artikel
-

Yahoo hack uit 2013 trof alle 3 miljard gebruikers

Yahoo heeft toegegeven dat alle 3 miljard gebruikers in 2013 door een hack zijn getroffen. Het is daarmee de grootste hack uit de internetgeschiedenis.

In december stond de teller nog op 1 miljard gebruikers. Het bedrijf, sinds kort onderdeel van Verizon, zegt nieuwe inzichten te hebben gekregen. Overigens zijn de gegevens, waaronder telefoonnummers en emailadressen, vermoedelijk nooit gebruikt.

Het was ook niet de laatste hack. In 2014 werden van 500 miljoen gebruikers gegevens gestolen.

De hack was in februari nog reden voor Verizon om zijn bod op Yahoo met 350 miljoen dollar te verlagen. Aanvankelijk zou een bedrag van 4,8 miljard dollar worden neergeteld.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dirk Geeraerts - Gemalto

Uit de Breach Level Index van Gemalto blijkt dat 918 datalekken wereldwijd hebben geleid tot het stelen van 1,9 miljard records. Met de informatie die we nu hebben van het datalek van Yahoo kunnen we concluderen dat dit het grootste datalek aller tijden is. Het is zorgelijk dat Yahoo bijna 4 jaar nodig heeft gehad om tot op de bodem uit te zoeken wat de gevolgen zijn van het datalek dat plaatsvond in 2013. Het toont aan dat er als beveiligingsindustrie nog veel werk aan de winkel is. Als Yahoo, een van de grootste techbedrijven ter wereld, nog worstelt met security, is dat voor andere bedrijven ook zeker een uitdaging.

Het is belangrijk dat bedrijven zich realiseren dat slachtoffer worden van een datalek geen kwestie is van “als” maar van ‘wanneer’. Dat datalekken onvermijdelijk zijn, betekent niet dat er geen actie ondernomen kan worden. Bedrijven doen er goed aan om data waardeloos te maken voor hackers. Dit betekent het opzetten van betere identiteits- en toegangscontroles, maar vooral het gebruik van multifactor-authenticatie, encryptie en sleutelbeheer om privacygevoelige gegevens te beveiligen. Helaas, is er op dit moment slechts bij 4 procent van de datalekken gebruik gemaakt van encryptie waardoor de gestolen gegevens onbruikbaar waren.

– Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond