Deel dit artikel
-

Yahoo meldt fors lagere omzet

Yahoo heeft fors minder omzet gedraaid in het eerste kwartaal van 2016. De omzet van 1,09 miljard dollar was nog lager dan de verwachting van sommige analisten, die tenminste nog hadden gehoopt op 1,1 miljard dollar. Vorig jaar werd nog 1,23 miljard omzet geboekt. Inkomsten uit zoekadvertenties daalden met 15 procent naar 820 miljoen.

De winst per aandeel (non GAAP) kwam uit op 0,07 dollar per aandeel, oftewel 859 miljoen dollar.  Het nettoverlies bedroeg 99 miljoen dollar, tegen een winst van 21 miljoen in het eerste kwartaal vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) was 137 miljoen, tegen 231 miljoen een jaar terug.

Display advertenties brachten 1 procent minder op en eindigden op 463 miljoen dollar. Een lichtpuntje is dat de mobiele omzet steeg naar 260 miljoen dollar, tegen 234 miljoen een jaar geleden.

CEO Marissa Mayer houdt de moed er in. Ze spreekt van een solide start en benadrukt dat het bedrijf de kosten verder verlaagt.

Yahoo staat momenteel gedeeltelijk in de verkoop. Potentiële bieders hadden tot gisteren de tijd om een bod uit te brengen op bepaalde internetactiviteiten. Van de veertig bedrijven die eerder werden genoemd, zijn er echter nog maar een paar overgebleven.

Volgens Re/code hebben Verizon, investeerder TPG en Bain Capital met Vista Equity Partners in elk geval een bod uitgebracht. De bieders Bain en Vista omvatten oud Yahoo-medewerkers, onder wie Ross Levinsohn. Verizon wil Yahoo samenvoegen met dochter AOL. Eerder viel ook de naam van de Britse uitgever Daily Mail. Bedragen die worden genoemd liggen tussen de 6 en 8 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond