Deel dit artikel
-

Solide resultaten voor Yahoo

De omzet van Yahoo is 9 procent gegroeid naar 1,2 miljard dollar, en daar droeg mobiel sterk aan bij met 252 miljoen dollar omzet, tegen 163 miljoen een jaar geleden. Dat is 16 procent van de totale omzet.

Zoekadvertenties brachten 920 miljoen dollar op, 15 procent meer dan een jaar geleden, display was goed voor 500 miljoen. De aangepaste winst daalde tot 16 dollarcent, van 37 dollarcent een jaar geleden.

Het nettoverlies kwam uit op 21,6 miljoen of 2 dollarcent negatief per aandeel, van een nettowinst van 269,7 miljoen (26 dollarcent per aandeel) een jaar eerder.

De totale resultaten worden nog steeds in sterke mate beïnvloed door het belang dat Yahoo heeft in de Chinese e-commerce gigant Alibaba. Dat belang wil het Amerikaanse internetbedrijf onderbrengen in een nieuw entiteit genaamd Aabaco Holdings. Het belang zal straks naar verwachting zo’n 32 miljard dollar waard zijn.

De afkoppeling werd al in januari aangekondigd. Het internetbedrijf hoopt de operatie in het vierde kwartaal te hebben afgerond. Yahoo verliest dan ook de zeggenschap over de houdstermaatschappij. Die wordt overgedragen aan zijn huidige aandeelhouders.

nevodka / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond