Deel dit artikel
-

YouTube lanceert nieuwe muziek- en premium videodiensten

Google lanceert dinsdag een nieuwe videodienst exclusief gericht op muziek. Die dienst zal gratis zijn met advertenties, en zonder advertenties 9,99 dollar per maand gaan kosten. Daarnaast komt er een nieuw algemeen premium videokanaal.

YouTube Music Premium wordt niet alleen advertentievrij, maar biedt ook extra mogelijkheden, zoals offline afspelen. Google stelt dinsdag ook meteen nieuwe apps ter beschikking.

YouTube Red wordt herdoopt tot YouTube Premium en biedt ook toegang tot originele series. Het wordt Googles antwoord op Netflix of Amazon Video.

Dat laatste is vermoedelijk ook de reden dat de videodiensten van Google een grote makeover krijgen: YouTube Red is geen groot succes geworden en Google had ook geen goed alternatief voor Netflix.

De muziekdienst is dinsdag meteen beschikbaar in de VS, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en Zuid Korea. Daarna volgen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en de UK. De Benelux wordt nog niet genoemd.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Kun je content buiten de premium dienst houden? Ik gebruik Youtube graag voor vrije content, zonder reclame, en is niet de bedoeling dat daar andersoortig geld aan wordt verdiend.

Voiceover.Agency - Voiceover.Agency

Superinteressante move. Er hangt wel wat vanaf voor de managers achter dit platform, zo lijkt me. Want heel veel entertainmentdiensten zijn niet echt goed doorgebroken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond