Deel dit artikel
-

YouTube Shorts krijgt shoppable videoreclame

YouTube Shorts is de nieuwe hit in de Google-wereld. Elke dag worden de korte filmpjes dertig miljard keer bekeken. Natuurlijk wordt ook hier een reclameprogramma op geplakt.

Google maakt bekend dat YouTube Shorts drie reclameopties krijgt. Adverteerders kunnen er vanaf vandaag terecht voor het promoten van mobiele apps in de Play Store en voor videocommercials. Wie die niet leuk vindt, kan ze gewoon weg swipen zoals andere korte video’s.

De Shorts, video’s van maximaal zestig seconden, worden deze dagen vier keer meer bekeken dan een jaar geleden. Google heeft het nieuwe short form-concept een vaste plek gegeven in de interface van de YouTube-app en promoot de kortjes bijzonder actief in de timelines van reguliere videokijkers.

Later dit jaar wordt het voor webwinkels ook mogelijk om hun productfeeds door te lussen naar Shorts. Dan kunnen kijkers met een tik op hun scherm boodschappen doen bij de betreffende shop. Achter de schermen verdient Google aan elke klik uit Shorts naar de winkel.

Nicky Rettke, director product management YouTube Ads, omschrijft de eerste resultaten met de nieuwe reclamevormen als ‘veelbelovend in termen van interactie’. “Adverteerders hebben zich eerst op branding gericht bij online video, nu wordt het meer performance.”

Behalve voor YouTube werd ook voor Search een nieuwigheid gepresenteerd. Bij Google Lens wordt de camera gebuikt om zoekopdrachten in te dienen. Die optie wordt nu maandelijks acht miljard keer gebruikt, drie keer meer dan een jaar geleden.

Afgelopen jaar hebben negentig merken twintigduizend cosmeticaproducten geüpload naar de zoekmachine. Vrouwen konden dan, kijkend met de selfiecamera, bijvoorbeeld verschillende tinten lippenstift op zichzelf uitproberen. Google voegt nu een nieuwe productgroep toe aan ‘kijkend zoeken’: huisraad in augmented reality. Fabrikanten kunnen het 3D-model van hun objecten invoeren en consumenten kunnen via hun telefooncamera uitproberen hoe een bank of tafel in hun huiskamer zou staan. Een klik op het scherm brengt de shopper naar de winkel. Proeven hiermee lopen nu in de VS en worden later dit jaar internationaal uitgerold.

Foto: muddy_lens (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond