Deel dit artikel
-

4,6 miljoen nieuwe klanten voor Zalando in 2019

Zalando kreeg er in 2019 4,6 miljoen nieuwe klanten bij, waarmee het totaal op 31 miljoen komt. Tweedehands kleding komt dit najaar in de schappen van de modewinkel. Daarnaast komt er ook meer luxe kleding.

De totale handelsomzet (inclusief partners) steeg in 2019 23,6 procent naar 8,2 miljard euro. De omzet voor Zalando zelf steeg 20,3 procent naar 6,5 miljard. Het handelsresultaat kwam uit op 224,9 miljoen tegen 173 miljoen euro een jaar eerder.

Er werden 145 miljoen orders geplaatst in heel 2019.

Alleen al in het vierde kwartaal steeg het handelsresultaat naar 2,5 miljard en de omzet voor Zalando naar 2 miljard euro.

Het bedrijf haalt zijn omzet tegenwoordig voor het grootste deel uit niet-Duitstalige landen. Ruim 3 miljard komt uit ‘de rest van Europa’. De zogeheten DACH landen doen 2,8 miljard. Gemiddeld plaatsen klanten 4,7 orders per jaar tegen een gemiddelde van 56 euro per artikel.

Het Duitse bedrijf houdt voor 2020 rekening met 15 tot 20 procent omzetgroei.

Zalando maakte vandaag ook bekend dat het later dit jaar een nieuw logistiek centrum in Spanje opent in het najaar de handel in tweedehands kleding gaat faciliteren. Het concept is afgelopen zes maanden getest in de offline winkel in Berlijn en de app Zircle. Tegenover dit aanbod komt ook een groter aanbod van luxe merken. De handelswaarde van dit segment moet in de komende drie jaar verdrievoudigen, zo klinkt de ambitie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond