Deel dit artikel
-

Zalando boekt halfjaaromzet van 200 miljoen

In de eerste zes maanden van 2011 boekte Zalando internationaal een omzet van tweehonderd miljoen euro. Over het hele jaar steeg de omzet mogelijk met een factor drie ten opzichte van 2010.

Uit onverwachte hoek verschijnen nu voor het eerst officiële cijfers over de financiële prestaties van modewinkel Zalando. Het Zweedse investeringsbedrijf Kinnevik publiceert zijn jaarcijfers (PDF) en geeft daarbij vrij gedetailleerd weer hoe het met zijn online investeringen gaat.

Kinnevik heeft een direct belang in Zalando maar ook indirect, aangezien het voor een kwart eigenaar is van Rocket Internet. Rocket Internet heeft Zalando niet verzonnen, maar wel groot gemaakt.

Zalando boekte over heel 2010 een omzet van 159 miljoen euro. Dat bedrag steeg in de eerste zes maanden van 2011 naar een omzet van circa tweehonderd miljoen euro. De modewinkel zelf claimt, dat zijn bruto omzet deze dagen ongeveer honderd miljoen euro bedraagt.

Onder de streep schrijft Zalando rode cijfers. Althans, de operationele winst is negatief. Gezien de jonge leeftijd van het bedrijf en de agressie waarmee het internationaal uitbreidt, zal het netto resultaat niet verrassend hoog in de zwarte cijfers liggen. Maar daar doet Kinnevik geen uitspraken over.
De Zweedse investeerder stak zelf, direct, 94 miljoen euro in Zalando in het jaar 2011. De winkel werd in 2008 opgericht. Sinds Kinnevik erbij betrokken raakte, stak het in totaal 117 miljoen euro in de Duitse onderneming. Veruit de grootste investering vond in het afgelopen jaar plaats.

Behalve in Zalando en Rocket Internet heeft Kinnevik ook belangen in bedrijven als Tele2, CDON (Nelly.com), Groupon en dagblad Metro. Daarnaast heeft belangen in sectoren als Financieel, Energie en Agricultuur.

Foto: Carl Lovén (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond