Deel dit artikel
-

Zalando Nederland stelt site open voor concurrentie

Zalando Nederland opent zijn site voor andere online retailers en merken. Zij kunnen het bereik van de modewinkel tegen een commissievergoeding gaan gebruiken om meer klanten te bereiken.

Na een grondige proef met het merk Noppies gaat het partnerprogramma van Zalando van start. Het bedrijf is in gesprek met twintig partners, onder wie enkele Nederlandse merken, om zich aan te sluiten op de site.

Zalando wordt voor hen de marketingmachine. De winkels en merken moeten zelf de transacties operationeel afhandelen volgens een aantal minimum vereisten van het platform. Dat zijn: gratis verzenden en retourneren, verzenden via PostNL en 100 dagen retourrecht.

“Merken die aan het partnerprogramma worden toegevoegd hoeven geen nieuwkomers te zijn in de webshop, ook merken die al langere tijd verkrijgbaar zijn bij Zalando kunnen het programma
gebruiken om een breder aanbod neer te zetten.“

Nederland is het tweede land waar het partnerprogramma live gaat. Sinds februari vorig jaar is het al live in Duitsland.

Door zijn site open te stellen voor derden ontwikkelt Zalando zich van een winkel in een platform, een benadering die ook bol.com, Amazon.com en Rakuten toepassen. Zij realiseren extra omzet door hun grote bereik tegen een vergoeding toegankelijk te maken voor concurrente.

Foto: Cristina Souza (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Paul Haarman

Ik denk dat dit navolging gaat krijgen bij andere grote online retailers, maar er zitten risico’s aan. Op zich wringt er iets als je met man en macht probeert om gerichte bezoekers naar je webshop te trekken en ze daarna naar een ander doorverwijst. Vraag die opkomt is dat deze samenwerkende retailers dan hetzelfde marktsegment bedienen en zo ja waarom Zalando deze orders dan niet in wilt kopen. Bedienen ze een ander segment dan is de vraag of deze retailers dan wel het juiste traffic binnen krijgen via Zalando.

Designerties (H.Mozer)

Geachte,
Ik ben net een bedrijfje gestart met unieke, top-fashion, voorgeknoopte stropdassen, de Jerryaan-Doble® stropdasknoop, dat met klittenband onzichtbaar achter in de nek wordt bevestigd en altijd een perfecte knoop en pasmaat geeft. Denkt U dat er in Uw formule plaats zou zijn voor mijn startende onderneming?
Met vriendelijke groet,
Hans Mozer
Designerties

Designerties (H.Mozer)

“Het lijkt een droom maar is het niet: Binnen vijf seconden een perfect geknoopte stropdas om en zonder gehannes klaar om te gaan.” één van de vele reacties. Dus een platform als Zalando zou welkom zijn. Gaarne meer info

Marinus van den Elshout

Ben benieuwd ! Zou mooi zijn als hier ook nog wat productfoto’s te bewerken zijn 😉

Eduardo

Ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken, ook wat betreft affiliates. Ik mag aannemen dat je als aangesloten merk hetzelfde percentage van de aankopen afstaat aan externe adverteerders als Zalando nu doet, maar je betaalt dan ook nog een aandeel aan Zalando. Zou de hogere omzet opwegen tegen de vergoedingen? Waarschijnlijk wel natuurlijk maar vraag me af wat het percentage is dat ze gaan afstaan aan Zalando..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond