Deel dit artikel
-

Zenders Discovery weg bij Delta en CanalDigitaal

De Zeeuwse kabelmaatschappij Delta en M7 Group, eigenaar van CanalDigitaal en Online, gaan stoppen met het doorgeven van de zenders van Discovery Networks, zoals Animal Planet, Discovery, Eurosport en TLC.

Omdat Disovery meer geld heeft neergelegd voor de rechten van onder meer de Italiaanse Serie A en de Olympische Spelen, worden de tarieven voor de diverse zenders verhoogd. Verdubbeld zelfs, zeggen Delta en M7. KPN en Ziggo blijven de zenders (voorlopig) wel doorgeven.

‘Wij weigeren onze Zeeuwse kijkers vele miljoenen extra te laten betalen voor hetzelfde product, omdat we dit niet fair vinden naar jullie als kijkers,’ zegt Delta in een reactie. ‘Discovery heeft geëist dat we de zenders per 5 mei op zwart zetten. Wij blijven open staan voor gesprekken met Discovery Networks. Wanneer we de zenders weer voor een redelijk en marktconform tarief mogen uitzenden voegen we ze uiteraard graag weer toe aan ons zenderpakket.’

Er is geen sprake van een verdubbeling van de vraagprijs, zegt Discovery in een reactie. Maar wat het dan wel is, laat het bedrijf onbesproken.

Discovery wil ook niet dat de basiszenders, waaronder Discovery Channel, ID, TLC en Eurosport, in een extra pakket komen. ‘Wij willen dat deze beschikbaar blijven voor iedereen in Nederland, inclusief onze kijkers in Zeeland.’

De kwestie herinnert aan het conflict dat verschillende kabelaars en internetaanbieders vorig jaar hadden met FOX Sports. De onderhandelingen liepen toen vast, waarna er alsnog nieuwe afspraken zijn gemaakt.

Deel dit bericht

9 Reacties

jaap

dit zijn de zenders waar voor ik can diggitaal gekozen
maar nu ze vedwijnen
neem ik in overweging om over te stappen zodra dit mogelijk is naar een
andere provider

Ae

Erg jammer dit… Stimuleert wel om illegaal via Iptv te gaan kijken… Dus niet zo handig van Discovery

Marten de Vries

We zijn weer in de macht van grote bedrijven kansloos dat wij particuliere
Helemaal geen inbreng hebben
DE GROTE bedrijven beslissen maar
En wij zijn de dupe we kunnen beter alle abonnement gaan opzeggen dan
Maar eens zien hoe ze reageren

Marcel

Ja wat is dat dan weer, en maar steeds meer betalen en steeds weer dingen weg halen en veranderen. Extra tv kost nu ook al 9,50 per maand.

Mmd

Dat is contractbreuk, abonnementen zijn met die zenders afgesloten. Betalen we voor.
Achterbakse firma geworden. Dat maar smel die nieuwe speler erbij komt.

Rechtsbijstand zal ik inschakelen.

Wim - Prive

Voor mij een reden mijn abonnement op te zeggen. Zijn de enige kanalen waar mijn interesses liggen

fkdsm

Geen verdubbeling maar dan geen uitsluitsel geven over wat het dan wel zou zijn.
Zo doet men het voorkomen alsof de providers niet willen, terwijl het eigenlijk de exorbitante bedragen zijn die Discovery vraagt en de eisen die men vervolgens stelt.
Niet in een ander pakket zodat klanten de keuze hebben om al dan niet meer te willen betalen.
Nee dat mag dan weer niet van Discovery
Het hele spel draait weer om geld.
Eerst alle rechten wegkopen voor de neuzen van andere partijen en vervolgens in de monopolie positie gaan zitten om de afnemers af te persen noem ik het dan maar.
De uiteindelijke klanten hebben geen notie wat er speelt en zien alleen de zenders verdwijnen bij hun provider. En dat zet dan weer kwaad bloed
Ook de overige providers ( ZIGO / KPN, etc) komen strakjes na het verlopen van hun nu nog lopende contracten aan de beurt.

Jaap leiker

Gewoon waardeloos dit is de toekomst waar we nog meer mee te maken krijgen
We hebben geen invloed meer op het grote geld

jgm de poorter

zeer jamer dat discovery weg is bij zeelandet. toch geef ik ze gelijk overstapen heeft geen zin als bij ziggo het contract afloopt .stoppen ze meschien ook .of het abo gaat met sprongen naar boven .daar zit toch ook niemant op te wachten. straks heeft discovery geen providers.kijken wat ze dan gaan doen bij zeelandnet wilden ze .met milioenen verhogen.gelijk dat ze het niet doen want uiteindelijk betaalen wij de rekening.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond