Deel dit artikel
-

Ziggo aanvallers eisen betere beveiliging (update)

Een anonieme groep van naar eigen zeggen 46 leden ‘uit verschillende landen’ eist in drie YouTube video’s de DDoS aanvallen tegen Ziggo op. Daarin wordt benadrukt dat men geen gegevens wil stelen, maar men Ziggo wil wijzen op zijn gebrekkige beveiliging.

In de laatste You Tube video die vannacht is geplaatst wordt Ziggo opgeroepen om een mail te sturen naar anonymousscruggs@outlook.com. De hackers willen dat Ziggo zijn abonnees 25 procent korting geeft vanwege de gebrekkige bescherming. De aanvallen gaan voorlopig ‘enkele dagen door’. Om te benadrukken dat ze het menen, zijn de video’s geplaatst met de hashtag #NOFAKE.

De vermeende aanvaller heeft ook een Twitter account aangemaakt, met als locatieverwijzing Southampton. Deze hacker lijkt weer ruzie te hebben met de hacker achter een (Nederlands) Twitter account anon nazi, die aankondigt dat vandaag ‘KPN aan de beurt’ is. Het meningsverschil lijkt te gaan over de vraag wie wat kan claimen.

Ziggo zegt samen te werken met het Nationaal Cyber Security Centrum om de aanvallers te achterhalen. De video’s waarin de oproepen zijn gedaan, worden ‘zeer serieus’ genomen. De bedreigingen en de aanvallen zijn onaanvaardbaar, aldus Ziggo.

De hackers hebben het vooral gemunt op DNS servers van Ziggo. Een woordvoerder van beveiliger Sophos zegt dat overbevraging van DNS servers niet echt moeilijk is. “Die adressen zijn bekend of in elk geval te achterhalen via routers van gebruikers. Het kan iedereen overkomen. Je kunt het aantal bevragingen beperken, maar dan wordt het internet ook trager. Wel zie je dat echt grote spelers als Google over het algemeen beter in staat zijn dit soort aanvallen te pareren, dat zou je eigenlijk ook van een partij als Ziggo mogen verwachten.”

Om de aanvallen af te slaan, zal Ziggo naar eigen zeggen een aantal veranderingen in het netwerk doorvoeren. Daartoe zal het modem bij een aantal van de klanten door Ziggo opnieuw worden opgestart. Welke veranderingen worden doorgevoerd, vertelt de kabelaar niet.

UPDATE: 21/8 anonymousscruggs heeft al zijn sporen op internet gewist.

Deel dit bericht

10 Reacties

Marcel

Dit zijn naar mijn idee gewoon criminelen die zichzelf voorhouden moraal ridder te zijn.

Als de beveiliging prioriteit heeft en deze hackers echt de skills hebben, dan zouden ze wel zonder overlast voor gebruikers een echte hack opzetten en daarmee aantonen dat de beveiliging niet op orde is.

Dit lijkt me meer het werk van pubers met een groot botnetwerk opzoek naar de nodige erkenning.

Power2All

Ik snap Ziggo ook niet helemaal..
Gewoon je DNS servers voor je eigen netwerk toegankelijk maken,…
Kwestie van firewallen en binden van je IP…
Naja, ik zit er niet mee, zit wel bij Ziggo, maar maak niet gebruik van hun brakke DNS servers.

AnonNoobs666@ziggo.nl

@ Anon Nazi U might take down ziggo internet but i was stil fine im not under the dns of ziggo atm u wont take me offline!!!!

@BOEFII

Anon Nazi got doxed:
http://leaking.co.nf

@BOEFII

Anon Nazi got doxed:
http://leaking.co.nf

Shoutout to my buds @rmsg0d , @d0xgod, @l0gic4EOF

___

Anon_security

let me see it clear

i dont see any problems ziggo is up again we wont come back

bye

AnonNoobs666@ziggo.nl

@ anon security because ur fucking skiddy u cant take it down anymore and we wil use another dns servers anyways and to Boef i wont click that link

AnonNoobs666@ziggo.nl

@ anon Security u say u want ziggo to have a better protection but u keep us offline your guys are not difference then Lizardsquad u say ur Helping us to get better protection but stil u ddosed that time you guys are just fucking Skiddys

Jos

Gaat ie lekker, jongens, met de hackerspeak? En dan net doen alsof je geen Nederlands verstaat.

Fl00D

@Anonymousscruggs, fucking bastards.. don’t claim our shit!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond