Deel dit artikel
-

Leegloop breedbandklanten Ziggo blijft zorgelijk

Ziggo verliest weer meer breedbandklanten dan vorig kwartaal, zo blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van aandeelhouder Liberty Global. In het derde kwartaal haakten 14.000 gebruikers af, tegen 13.500 in het tweede kwartaal.

Per saldo daalde het totale aantal internetaansluitingen met 10.500 of 0.3% tot een totaal van 3,3 miljoen internetklanten Ziggo. Die teruggang had overigens geen grote invloed op de omzet, die 2 procent hoger uitviel op ruim 1 miljard euro. De aangepaste brutowinst bedroeg 490 miljoen, netto was er een ‘stabiel verlies’ van 21 miljoen.

Het aantal mobiele klanten is wel gestegen, van 5,1 miljoen naar 5,3 miljoen. Het aantal mobiele klanten is dit kwartaal netto met 67.000 gegroeid, waardoor het totaal dit jaar na negen maanden op 184.000 komt. Ook zijn er 49.000 vast-mobiele klanten bijgekomen.

Het aantal telefonieklanten neemt steeds verder af. Nog maar 2,1 miljoen klanten gebruiken de vaste telefoon bij Ziggo.

4,6 miljoen huishoudens hebben inmiddels de beschikking over 1 Gbps, dat is 63 procent van het totaal. Ziggo vertelt niet hoeveel klanten gebruik maken van deze hoogste snelheid. 2,2 miljoen klanten kregen nieuwe modemsoftware, waarbij SmartWifi-functies zijn toegevoegd om het internetbereik binnenshuis te vergroten.

Deel dit bericht

18 Reacties

W

Gezien de belachelijke prijzen, met daarbij de beperkte uploadsnelheden, begrijp ik dit best.
Zit zelf ook te kijken naar alternatieven.

KoalaBear

We zitten hier al 2 jaar met smart te wachten op glasvezel aangelegd door E-Fiber en zag gisteravond dat ze al aan de hoofdstraat bezig waren, nog maar een paar starten en dan zijn we eindelijk van Ziggo af. 68,50 euro voor een abonnement met 30mbit upload.. Wil je meer dan ga je zelfs naar de 76,55, en wil je hetzelfde maar dan met een 20 keer zo’n lage upload als bij echt glasvezel, dan ga je naar de 81,55, en we kijken niet eens TV waar ook een groot deel van de prijs in gaat zitten.

Nog even en we betalen gemiddeld 36 euro voor 1000/1000, zonder TV.

John Eves

Heel begrijpelijk, zeer duur en traag internet, beloofde snelheden worden nooit gehaald.

Ger

Ben ook af aan het tellen ben er klaar mee met dat ziggo gedoe

Troep van de bovenste plank

Max

Totaal geen problemen met Ziggo, internet snelheid word nagenoeg gehaald met een minimaal verschil. Alleen jammer van de analoge radio die men heeft verwijderd.

Fr

Een mediabox waar je geen apps op kunt laden als spotify doet hier ook geen goed aan. Daarnaast xite afspeellijsten van zeer matige samenstelling.

FR

Tijdens de coronacrisis loopt iedereen vreemd genoeg te miepen over zijn vrijheid die weg zou zijn. Bij Ziggo heb je ook zeer weinig vrijheid en daar hoor je niemand over, hoog uit een zeer vervelende community of de veel gestelde vragen. Triest als je iemand wilt spreken dat je uiteindelijk het beste kunt bellen om op te zeggen, dan is het contact daar heel snel. Is natuurlijk niet de weg om een relatie te benaderen, anderzijds toont het ook weinig respect naar de klanten.

Roy

Ik word een beetje moe van dat ongefundeerde geklaag over lage upload snelheid, welke gigantisch grote bestanden zijn jullie dan dagelijks aan het uploaden? Ziggo biedt naast prima internet (winnaar Tweakers award), gratis WiFi-modem en Digitale TV-mediabox incl. Replay en PVR functie, ook prima content met Ziggo Sport, Movies & Series XL en de uitstekende Ziggo Go app! Bovendien bundelvoordeel met korting i.c.m. Vodafone-abonnement. Ja voor kwaliteit betaal je misschien iets meer, maar praat geen onzin!

Marcellino

Wat is edereen nu zo aan het piepen over ziggo. Ik heb het gigabit abonement en haal met gemak 955 Mbps douwnload snelheid en inderdaad is de upload snelheid met 51 Mbps is inderdaad aan de krappe kant. Maar als particulier die niet 24/7 films douwnload heb er best wel genoeg aan , ik heb er geen problemen mee. Nee dan neem je een gigabit abonnement voor 65 euries met aan het eind van het jaar 1 gigabit upload maar wat moet je als particulier in godsnaam met 1 gigabit upload ik zou het niet weten. Maar ja iedereen maakt mekaar gek

Pieter

Met gigabit upload wordt een back-up in de cloud een stuk aantrekkelijker. Maar voor de rest ben ik prima tevreden over Ziggo zakelijk Gigabit. Alleen het kost 97 euro per maand.
Eind dit jaar komt glasvezel van T-Mobile in de straat. Dat kost dan €25 (ik heb ook mobiel van T-Mobile). Plus 15 voor TV van T-Mobile of 7,50 voor nlziet. Dus 32,50 of €40. Dat is minder dan de helft voor een betere verbinding. Dan is de keuze snel gemaakt.

Sansa

Ik ben zodra het kon van Ziggo overgestapt op glas en daar heb ik geen moment spijt van. Met 1000/1000 en een scala aan online tv diensten heeft me dit ook nog eens een krappe 1000 euro bespaard.

Andre

Niet vreemd. Elke paar maand de prijs omhoog gooien
En zowaar 1x snelheid verhoging gehad.maar 2 maand later opnieuw een verhoging.
Ik zit nu nog vast aan Ziggo maar glas ligt er nu is het wachten op goedkopere aanbieders omdat ik nu alleen nog kpn kan kiezen helaas ..

Maar clue van het verhaal meneer Ziggo
Mensen zijn dat eeuwige prijsverhoging zat om de bonussen te betalen van de directie elk jaar weer.

Marcel

Ziggo belooft heel veel maar doet heel weinig.
Ik heb sinds10 maanden 1mbt kom ik niet aan als ik de 500 haal mag je blij zijn.
En als je daar dan over belt dat je het vermogen niet krijgt waarvoor je wel betaald dan wordt er gezegd dat je de de 2.4 en de 5.0 ghz moet samen voegen echt een onzin verhaal.
Ik ga volgend jaar naar kpn ( glasvezel) hoop dat ik daar wel waar voor me geld krijg.

Olaf

Ik ben blij dat we eindelijk glasvezel in de straat hebben. Ik ben gelijk overgestapt naar T-Mobile thuis. Ik heb nu dubbele snelheid internet en tv met meer televisiezenders voor bijna €60 goedkoper in de maand. Dit had veel eerder moeten gebeuren. Eindelijk verlost van Ziggo

Han - Löring

Wat klagen jullie nou. Wij kunnen op postcode 7563pk niet eens ziggo ontvangen.
Alleen Kpn met een down load snelheid van 1 mbs, dat is pas echt shit.
TV kan daarom alleen via canaal digitaal, ook zo’ n profiteur die bestaat door gebrek aan concurrentie.
Ik zou willen dat we Ziggo konden ontvangen maar die doen hier blijkbaar geen moeite voor.
Help…………….

H

Ik snap een ding niet dat de mensen zich zo gek laten maken door dat glasvezel, nou en die halen de snelheid ja in het begin maar hoe meer mensen er op gaan hoe trager het wordt en dan moeten ze daar weer over zeuren laat mij lekker bij Ziggo is beter voor mij hoe meer er weggaan hoe sneller mijn internet.

Jan Pultrum - Jan Pultrum

Hier binnenkort ook glasvezel, veel promotie voor. Maar zelf mooi bij Ziggo gebleven, tevreden met pakket dat we hebben.
Nemen nu veel programma’s op en kunnen dan reclame doorspoelen. Dat kon Delta Fiber niet bieden, wel meer snelheid, maar wel verplicht reclame blokken kijken….

Ron

Ja toverwoord is glasvezel. De meeste mensen Dan dat is Lekker snel. Maar daarvoor moet je wel on de buidel tasten. Ook het verhaal van TMobile thuis met mobile klopt niet je Kan niet voor 25 euro dit krijgen. Ik heb een berekening gemaakt voir als ik internet +4 tv aansluitingen en vaste telefoon nermt bij TMobile bdan Ben ik duurder uit Dan bij ziggo.
Dus blijf bij Ziggo, ook F1 dat gewoon bij Ziggo blijft is mij dit ook waard.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond