Deel dit artikel
-

Ziggo over op symmetrische snelheden

Kabelaar Ziggo rolt in de nabije toekomst EuroDOCSIS 3.1 uit. Via deze techniek zijn via de kabel symmetrische snelheden tot 1GB/s mogelijk. Dat heeft de kabelaar laten weten aan allesin1vergelijken.eu.

Symmetrische snelheden zijn op dit moment voorbehouden aan glasvezel, maar met de standaard EuroDOCSIS 3.1 behoort dit tot het verleden. Theoretisch kunnen zelfs snelheden tot 10 Gbit/s download en 2 Gbit/s upload worden gerealiseerd.

De symmetrische snelheden bij internet via de kabel worden behaald doordat het gehele spectrum voor het downloaden en uploaden wordt gebruikt. Bij het huidige kabelinternet is het spectrum nog verdeeld.

Ziggo klanten beschikken eigenlijk al over 4 GB aan bandbreedte. Het grootste gedeelte van deze bandbreedte wordt echter gebruikt voor tv.

Deel dit bericht

11 Reacties

e

Vol verwachting.

Connie

Nou zoiets kan wel.
Maar een probleem van vaste klant oplossen?
Ho maar dat is te moeilijk

Brian

@connie als ze je niet goed genoeg helpen of iets. Zo als je modem werkt niet goed en je wilt wel een monteur er bij halen maar als er iets aan jou apparatuur mis is dat je dan de monteur moet betalen. Moet je dan zeggen dan stap ik over, ze verbinden je door naar iemand die hoger staan dan hun en die kan dan volledig gratis een monteur sturen. Soms moet je ze een beetje bij hun gevoelige snaar pakken en dat is bij ze weg gaan want dan zijn ze een klant kwijt.

E.van As

Andere, veel grotere problemen zijn er bij abonne’s die verhuizen van Ziggo gebied naar (oud) UPC gebied!!!!!
Die problemen worden gewoon niet opgelost!
Men verliest gewoon alle data!!!
En is verplicht om een nieuw email adres te nemen!!!!

Diane

Ik ben vaste klant en door 1 maand je internetsnelheid op te waarderen krijg je een nieuwe modem waarmee dit kan. Aansluiten kostte 3 minuten.
Mensen die abonnee of modem niet goed kunnen spellen hebben het hoogste woord maar het is onzin. Je hebt nooit een nieuw emailadres nodig en het kost je eenmalig 2 euro en 5 cent. Daarna verlaag je je snelheid.

Cees

Maar ondertussen krijgen huidige klanten van 200Mbit geen 300Mbit zoals nieuwe klanten krijgen….oh ja ze kunnen het wel omzetten naar 300 als je een smartcard inlevert

GL

Waarom leggen ze niet gewoon glasvezel tot aan huis? Hun netwerk bestaat al uit 90% glasvezel…waar ze zelf mee adverteren

@Home

@GL: om dat de laatste paar meter verglazen het duurst is: alle voortuintjes moeten open. En met deze nieuwe Docsis standaard is daar eigenlijk geen reden meer toe. Bovendien iedereen staart zich blind op de snelheden in de last mile. Maar veelal zitten bottlenecks hoger in het netwerk. Zo kan je misschien wel glas tot in je woonkamer hebben, maar als de rest van het netwerk hier niet op is aangepast (zoals bij goedkoper ADSL aanbiedingen veelal het geval is), ontstaan er nog steeds files…

Andre

Ben benieuwd naar de reacties van de abonnee’s als ze horen dat de FM band niet meer op de kabel doorgegeven word. Deze komt te vervallen als DOCIS 3.1 in gebruik word genomen.
Misschien valt het mee, ik heb geen idee hoeveel mensen hier nog naar luisteren.
Trouwens zou ik zelf niet weten wat ik met zo’n hoge upload snelheid moet als particulier.

Ruud

Allemaal leuk dat technische gedoe. Maar wij kunnen al maanden lang niet normaal TV kijken. Haperingen in beeld en geluid. Hele hordes monteurs over de vloer gehad zonder resultaat. Morgen komt er weer een. Ben benieuwd.

Sjoukie

Ha ben sinds een paar maanden weg bij ziggo. Zit nu bij Vodafone thuis.nl Werkt perfect.Heb super beeld teletekst direct opvraagbaar vaste telefoon zonder onderbreking De eerste 6 maanden €24.95 daarna €45.95 alle reguliere zenders in HD en Fox sport 1 in basispakket. Succes mensen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond