11.000 banen weg bij Meta

Bij Meta verdwijnen maar liefst 11.000 banen, 13 procent van het personeel. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn leidinggevenden gisreren geïnformeerd over het afslanken van de organisatie.
Zuckerberg sprak dinsdagochtend honderden leidinggevenden bij het bedrijf toe. Hij noemde wervings- en bedrijfsteams die als eerste moeten gaan. Waar de klappen precies vallen wordt vandaag duidelijk.
Zuckerberg geeft vooral zichzelf de schuld, hij heeft de groei van het bedrijf naar eigen zeggen verkeerd ingeschat. ‘De macro-economische neergang, toegenomen concurrentie en verlies van advertentietracking hebben ervoor gezorgd dat onze inkomsten veel lager zijn dan ik had verwacht,’ aldus Zuckerberg.
Werknemers die hun baan verliezen, krijgen ten minste vier maanden salaris als ontslagvergoeding.
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, had eind september ruim 87.000 werknemers.
Wall Street maakte zich al langer zorgen over het uitgavenpatroon van Meta, Zuckerberg spendeert miljarden aan de metaverse, en dat levert zelfs op de lange termijn niets op.
Wat opvalt, is dat Zuckerberg in zijn open brief aan het personeel de metaverse nauwelijks noemt, afgezien van de bevestiging dat het een langetermijnvisie betreft.
Het regent momenteel ontslagen in Silicon Valley. Behalve Meta hebben ook Salesforce, Microsoft, Snap en Twitter ontslagen aangekondigd.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
2 Reacties
david L
Tja, de gouden tijden zijn voorbij voor dit soort bedrijven, nu Amazon nog.
Jaap de Vries - Juridisch Platform
Het valt me op dat alle techbedrijven die zichzelf vergaloppeerd hebben in de economische vooruitzichten, best netjes omspringen met het personeel dat omwille van de aangekondigde reorganisaties ontslagen wordt. Zeker voor Amerikaanse bedrijven is een ontslagvergoeding van minimaal 4 maanden keurig te noemen. Naar Nederlands arbeidsrecht kun je ook ontslag krijgen bij reorganisatie of herstructurering. Je hebt dan weliswaar recht op een transitievergoeding, maar die bedraagt 1/3 maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Je zult bij een Nederlandse werkgever dus 12 jaar gewerkt moeten hebben om een ontslagvergoeding van 4 maanden te ontvangen.