Deel dit artikel
-

Zuid-Holland zet in op quantumtechnologie

De provincie Zuid-Holland heeft samen met de MRDH en Quantum Delta NL 450.000 euro toegekend aan het Zuid-Hollandse ImpaQt, een consortium van zes regionale bedrijven die samen de eerste Nederlandse NISQ quantumcomputer bouwen.

Verwacht wordt dat deze sleuteltechnologie een revolutionaire verandering teweeg gaat brengen, zowel economisch als maatschappelijk. Het Nationaal Groeifonds heeft al eens 615 miljoen beschikbaar gesteld aan Quantum Delta om Nederland te positioneren als internationaal knooppunt voor quantumtechnologie.

Quantum Delta is het landelijke samenwerkingsverband: verschillende hubs vormen samen het Nederlandse ecosysteem voor quantumtechnologie. Twee van deze hubs liggen in Zuid-Holland: Quantum Delft en een hub in Leiden. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van elementen voor een quantumcomputer, quantum internet en bijbehorende applicaties. Maar ook wordt er ingezet op het opzetten van een sterk netwerk, het opleiden en aantrekken van talent en testfaciliteiten. Want zodra de technologie daadwerkelijk werkend is, is de belangrijkste succesfactor daadwerkelijke toepassing.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond